NK Strokeplay onder 18
De spelers die op het podium van het NK Strokeplay onder 18 eindigden, met in het midden Felix van Dijk en Roos Haarman.
Beeld: NGF

Titel voor Haarman en Van Dijk

13 juni 2015 Redactie GOLF.NL
In het NK Strokeplay onder 18 heeft Roos Haarman voor het derde jaar op rij de titel gewonnen. Bij de mannen was Felix van Dijk verrassend de beste.

Op Golfclub Almeerderhout werd zaterdag het NK Stokeplay voor jongens en meisjes onder 18 jaar gespeeld. In de ochtend was het nog wat regenachtig, maar 's middags klaarde het op. Wel was er een stevige windkracht 3 tot 4.

Bij de meisjes was Roos Haarman voor het derde jaar op rij de beste. De 17-jarige speelster van Zeewolde hoorde eerder in de week dat ze het Deloitte Ladies Open mag spelen en dat zorgde bij Haarman voor een zekere rust. 'Ik was daardoor heel relaxt. Het nam wat van de druk weg.' 

Haarman gaf aan dat vooral het putten goed ging op weg naar haar rondes 70 en 74, waarmee ze drie slagen beter was dan Jennifer Sepers en vier beter dan Zhen Bontan.

Haarman gaf na afloop aan veel zin te hebben in het Deloitte Ladies Open. 'Dit is natuurlijk de perfecte voorbereiding, echt ideaal. Ik wil daar gewoon mijn best doen, dan ben ik tevreden. Ik heb er een keer eerder gespeeld met een NGF training, maar toen ging het niet echt goed. Ik ga dus zeker nog oefenen voor het toernooi begint!' 

Bij de heren was er een verrassende winnaar. Florian de Groot en Felix van Dijk eindigden met +2 op dezelfde score en troefden daarmee favorieten als Stan Kraai, Dario Antonisse en Mike Toorop af.

Een play-off op de lastige par-4 negende hole moest beslissen wie zich Nederlands Kampioen Strokeplay onder achttien mocht noemen. Van Dijk sloeg zijn drive op de waterrijke hole op de fairway en wist zijn approach tot vijf meter van de vlag te slaan. De Groot miste de fairway, maar vond met zijn approach wonderwel de green en lag op zes meter van de vlag. 

Met een birdieputt die recht in het hart van de hole ging was het echter de par 14-jarige Van Dijk die de zege naar zich toe trok. 'Ik heb goed geputt en ook de rest van mijn korte spel was erg solid', zei de kersverse kampioen na afloop.

Uitslag meisjes

Uitslag jongens

Lees meer over

NGF Amateurs