Single Handicap Series
De Single Handicap Series is een serie van 4 wedstrijden voor golfers met maximaal handicap 9,9.

Single Handicap Series

11 juni 2015 Redactie GOLF.NL
Vanaf zondag 4 juli wordt een viertal nieuwe wedstrijden georganiseerd, genaamd de Single Handicap Series.

De Single Handicap Series heeft als doel om een grote groep golfers - (m/v) met een single handicap van maximaal handicap 9,9 en die 21 jaar of ouder zijn - te voorzien van goed georganiseerde wedstrijden. 'Deze golfers zijn gek op echt golf: strokeplay, iedere slag telt', zegt de organisatie.

Prijzen per wedstrijd en een jaarranking.

'We hebben ervoor gekozen om iedere wedstrijd een mooie trofee uit te reiken aan de winnaars. Uiteindelijk is er niets mooier dan een gave trofee van een serieuze wedstrijd in je prijzenkast te hebben', aldus de organisatie. 

Kalender

De eerste editie van de Single Handicap Series begint al snel. 

- 4 juli is de eerste editie op Gendersteyn te Veldhoven 

- 30 augustus is de tweede wedstrijd op Westerpark te Zoetermeer 

- 12 september de derde op De Berendonck, te Wijchen 

- 27 september de laatste wedstrijd van 2015 op De Purmer, te Purmerend 

Deze vier wedstrijden vinden allemaal in het weekeinde plaats. Inschrijven kan per wedstrijd maar ook voor de gehele serie. Het doel is om in 2016 meer wedstrijden op de kalender te hebben met een diversiteit aan golfbanen. 

Inschrijfkosten

De inschrijfkosten per wedstrijd zijn 55 euro. Elke wedstrijd is er een ontvangst met koffie/thee en een lekkere lokale lekkernij. Daarnaast ontvangen de deelnemers een pinpositieblad waarbij de pinposities bepaald worden middels het 6/6/6 principe: 6 makkelijke, 6 gemiddelde en 6 moeilijke, die samen door de greenkeeper en de referee worden bepaald. Een referee is altijd aanwezig bij iedere Single Handicap Series wedstrijd.

Speciale prijzen: Prestum.nl Mental Moments’

'Winnen doe je met je hoofd. Dit geldt niet alleen voor topsporters, maar voor iedereen die het uiterste uit zijn kunnen wilt halen', aldus de organisatie. 'Om de mentale kracht van de deelnemers aan de Single Handicap Series te testen roepen we een speciale prijs in het leven: de Prestum.nl Mental Moments. Bij elke wedstrijd worden vooraf vijf cruciale holes geselecteerd, verspreid over de ronde. Daarover wordt een apart bruto klassement bijgehouden. De deelnemer met de beste score over de geselecteerde holes ontvangt de online training Golf: Mentale routine als prijs.'

Informatie en inschijven

Wil je meer weten over de Single Handicap Series, of wil je je inschrijven? Ga dan naar de website singlehcpseries.nl.

}