De winnaars van het NK Strokeplay 2015: Dewi Weber en Philip Bootsma.
Beeld: Golfsupport.nl

Weber en Bootsma de beste in NK Strokeplay

6 juni 2015 Redactie GOLF.NL
Op Golfclub De Hoge Kleij in Leusden is zaterdag het NK Strokeplay beslist. Bij de dames won Dewi Weber afgetekend, bij de mannen was Philip Bootsma net de beste.

Het werd een dag met twee gezichten tijdens de laatste ronde van het NK Strokeplay. Bij de dames leek de wedstrijd na negen holes al gespeeld, maar bij de heren bleef het tot aan de laatste hole spannend. 

Noëlle Beijer verspeelde in de derde ronde haar voorsprong dankzij een ronde 80 (+8) en zag Dewi Weber met een 72 (E) langszij komen. Weber had bij het ingaan van de laatste ronde vier slagen voorsprong op Roos Haarman en vijf op Noëlle Beijer.

Hoe zeer de andere dames het ook probeerden, in de buurt komen bij Weber lukte niet meer. De inmiddels gelouterde speelster van de Noord Nederlandse maakte in de laatste ronde vier bogeys en drie birdies voor een score van 73 (+1) en een totaal van +8. 

De enige die in de buurt van Weber wist te komen was haar flightgenoot Zhen Bontan, die dankzij een laatste ronde 71 (-1) met een score van +13 de tweede plek voor zich opeiste. De derde plaats werd met +15 gedeeld door Myrte Eikenaar en Roos Haarman.

Bij de mannen werd het toernooi wegens verwacht onweer op de tweede dag ingekort tot 54 holes en op de slotdag moest de tweede ronde 's ochtends nog worden afgemaakt. Jelle Zaanen stond na twee rondes met -3 aan de leiding, maar werd op de voet gevolgd door Pierre Verlaar op -1 en Philip Bootsma op level par.

Na negen holes in de laatste ronde waren de rollen echter weer volledig omgedraaid. Verlaar was -1 voor de ronde en had daarmee opeens een voorsprong van een slag op Bootsma en Zaanen. 

De jonge Verlaar wist zijn goede spel echter niet vast te houden en dus werd het een 'two-horse race' tussen Bootsma en Zaanen. Dankzij een super birdie op de zeventiende hole ging Zaanen met een slag voorsprong achttien op. Daar sloeg hij echter zijn tweede slag in de bunker en wist hij niet meer dan een double bogey te maken.

Bootsma wist op de tee van achttien dat hij een goede bal moest slaan om nog een kans te hebben op de overwinning. Dat deed hij en ook de tweede was prima. Van net achter de green sloeg hij zijn putt tot tap-in afstand en met een par op de laatste hole mocht Bootsma zich Nederlands Kampioen noemen.

Kijk in de video hierboven naar een impressie van de dag en naar de interviews met beide winnaars.

Uitslag Dames

Uitslag Heren

Later meer

Lees meer over

Amateurs NGF Topgolf