Sluispolder
Golfbaan Sluispolder

Sluispolder onderdeel Children’s Games

4 juni 2015 Redactie GOLF.NL
Tussen 24 en 29 juni 2015 verwelkomt Alkmaar bij de International Children’s Games meer dan 1500 sporters afkomstig uit 90 steden wereldwijd. Zij doen mee aan wedstrijden atletiek, voetbal tennis, zwemmen, turnen, judo, beachvolleybal, volleybal en ook golf.

‘Sport is bij uitstek de manier om respect te bevorderen. Dus wat is er beter dan kinderen hier zo vroeg mogelijk mee in aanraking te brengen?’ Zo dacht de Sloveense gymleraar Metod Klemenc, die de International Children’s Games (ICG) in 1968 voor het eerst organiseerde.

De ICG zijn nu een sportevenement van wereldformaat, erkend door het Internationaal Olympisch Comité. Jaarlijks delen duizenden kinderen in de leeftijd van 12 t/m 15 jaar hun Olympisch gedachtegoed met elkaar en met publiek. In 2015 wordt de 49ste editie gehouden en voor het eerst komen de ICG naar ons land.

Golfbaan Sluispolder ontvangt rond de 30 talenten (vanaf handicap +4) uit binnen- en buitenland. In december 2014 hebben twee golfers van Sluispolder al deelgenomen aan de ICG in Australië.

IGC

Coach Wiebe Giesen: ’Het is een heel bijzonder evenement. Vriendschap en sport bij elkaar brengen is de doelstelling van de ICG en dat lukt ook! Kinderen van over de hele wereld trekken met elkaar op, en lachen vooral veel met elkaar: ze leren elkaar namelijk gelijk de scheldwoorden in een andere taal.’

Uiteraard telt ook de sportieve prestatie. Tom Weegels, één van de golfers die er in Sydney bij was: ‘Na terugkomst uit Australië zijn we gelijk doorgegaan met het trainingsprogramma. We zijn nu een team van vier kinderen en Wiebe geeft ons elke week individueel les en groepsles. We hebben ook al meegetraind met de jeugdselectie van de NGF en NGF-jeugdwedstrijden gespeeld, dat was wel heel gaaf!’

Bezoekers zijn welkom om naar de jeugdspelers te komen kijken op vrijdag 26 juni en zaterdag 27 juni 2015. De spelers starten tussen 08:50 en 10:15 uur, de laatste spelers zullen rond 14:30 uur binnenkomen.

Kijk voor meer informatie op sluispolder.nl.


GirlzGolf-dag

Tijdens de ICG, op zaterdag 27 juni, wordt op Sluispolder ook een GirlzGolf-dag gehouden, een dag voor meiden van 6 tot 18 jaar die kennis willen maken met golf of al golfer zijn. 

Er zijn verschillende programma’s: lessen voor beginners, themalessen en een masterclass voor ervaren meisjes onder leiding van coach Marjet van der Graaff. Ook is er een markt waar meisjes worden verwend met dingen als glitter make-up, nagels lakken en hippe haarcreaties. Het programma duurt van 12 tot 18 uur. 

}