Zaanen, Eikenaar en Weber leiden NK Strokeplay

4 juni 2015 Redactie GOLF.NL
De eerste dag van het NK Strokeplay op Golfclub De Hoge Kleij werd gespeeld in perfecte omstandigheden. Makkelijk was het echter niet. Slechts een speler wist onder par te gaan.

De eerste dag van het NK Strokeplay werd gespeeld in perfecte omstandigheden. Een temperatuur van zo'n 22 graden, een baan die er perfect bij lag en tevreden spelers en speelsters. Althans, over de omstandigheden. Niet zo zeer over hun prestaties. Slechts een speler wist het namelijk te winnen van de par van de baan.

Van 90 mannen is alleen Jelle Zaanen onder par. De 25-jarige speler van De Pan zat in de laatste flight van de ochtendgroep en was zichtbaar tevreden met zijn score. Zaanen maakte vijf birdies en drie bogeys. Bekijk de video hierboven voor een uitgebreide reactie van de leider na de eerste ronde.

Zaanen wordt op de voet gevolgd door een viertal spelers. Philip Bootsma, Lars Keunen, Davey Porsius en Kevin Reints kwamen allen uit op een score van level par. 

Reints was na afloop best te spreken over zijn ronde. 'De baan was super vandaag en er waren leuke pinposities. Complimenten voor de wedstrijdleiding. Ik speelde lekker en begon meteen met een birdie op mijn eerste hole. Ook de rest van de eerste negen holes was in orde. De Hoge Kleij is echter een baan waar het niet makkelijk is om 18 holes goed te spelen. Ondanks dat ik wat slagen inlever op de tweede negen ben ik toch tevreden. We hebben nog 54 holes te gaan.'

Bij de dames is de leiding in handen van twee flightgenoten. Myrte Eikenaar en Dewi Weber golden vooraf als twee kanshebbers en bewezen op de eerste dag dat dat niet onterecht was. Hun score van 74 was een slag beter dan een viertal achtervolgsters.

Na afloop waren de speelsters - die zelfs een hotelkamer delen - het aan de tafel van de wedstrijdleiding helemaal met elkaar eens. 'We maakten allebei iets te veel foutjes, anders had er nog wel een betere score in gezeten.' Toch zagen beiden genoeg positieven voor de rest van het toernooi en besloten ze zichzelf die avond op sushi te trakteren.

Leaderboard heren

Leaderboard dames

Lees meer over

NGF Wedstrijden Topgolf