Jurrian van der Vaart, Floris de Haas en Inder van Weerelt
Floris de Haas

Wildcard KLM Open voor Floris de Haas

2 juni 2015 Redactie GOLF.NL
Floris de Haas heeft dinsdag het PGA Nederlands Kampioenschap Strokeplay voor golfprofessionals op de Zuid Limburgse Golf & Country Club Wittem gewonnen.

Floris de Haas speelde de eerste dag uitmuntend: 64 slagen, zeven onder par. Zijn score van 73 op de tweede dag met harde wind was genoeg voor de overwinning.

Met zijn zege in het PGA Kampioenschap heeft Floris zich geplaatst voor het KLM Open dat in september op de Kennemer G&CC wordt gespeeld. 

'Ik ben heel blij met de zege', zei De Haas na de prijsuitreiking. 'Het was een laatste ronde die onder uiterst lastige omstandigheden moest worden gespeeld. Een score van level par was al prima en daar leek ik op uit te komen, maar op de laatste holes maakte ik wat fouten. Daardoor liet ik het zelf nog spannend worden.' 

Het idee dat hij nu al zeker is van deelname aan het KLM Open vindt hij geweldig: 'Welke andere Nederlandse speler kan dat zeggen. Joost Luiten, ja. Maar daar houdt het wel mee op. Dat ik vorig jaar met een zware blessure moest besluiten, ben ik alweer vergeten. Dat heb ik achter mij gelaten. Deze zege is een mooie basis voor een goed seizoen 2015.'

In zijn speech roemde Floris de Haas de ontwikkeling van de golfbaan, de mooie fairways en het werk van de greenkeepers, die de baan in uitstekende conditie hadden gebracht.

De Haas is playing pro en loopt stage op Amelisweerd als onderdeel van zijn opleiding voor teaching professional.

Alps Tour-speler Jurrian van der Vaart werd tweede met een score van 69 en 70. Oud-European Tour-speler Inder van Weerelt eindigde op de derde plaats met een score van 67 en 74.

Harlequin Cup

Er deden dit jaar 56 professionals mee. De voorlaatste edities werden gewonnen door Ronald Stokman (2012), Xavier Ruiz-Fonhof (2013) en Ben Collier (2014).

De naam van De Haas wordt gegraveerd in de Harlequin Cup uit 1928 die bij deze wedstrijd van PGA Holland hoort.

De originele Harlequin Cup stond vorig jaar in het Haags Historisch Museum, waar een expositie was georganiseerd ter gelegenheid van het 100-jarige bestaan van de NGF.

Scores.

Lees meer over

Wedstrijden Topgolf