Uitbreiding in de PING-familie

17 juli 2015 Redactie GOLF.NL
PING heeft twee nieuwe ijzermodellen aangekondigd, plus een uitbreiding van de populaire Glide wedges en Cadence TR putters.

GMax-ijzers

Centraal bij de ontwikkeling van de nieuwe GMax-ijzers staat de COR-Eye-technologie, die het hele clubblad flexibeler maakt en zo voor hogere balsnelheid, grotere afstanden en meer vergevingsgezindheid moet zorgen. COR-Eye activeert zowel het clubblad, de zool als bovenkant, waarbij een vernieuwde holte achter het clubblad (cavity) een Custom Tuning Port verbergt, die aansluit op de zool. Hierdoor wordt het zwaartepunt verlaagd en meer naar achteren verplaatst, wat voor een hogere accuratesse en meer consistentie moet zorgen. De clubbladen van de ijzers-4 tot en met -8 hebben een warmtebehandeling ondergaan waardoor het materiaal zo’n veertig procent sterker is en het raakvlak nog dunner kon worden gemaakt.
- Verkrijgbaar: 4-9, PW, UW, SW
- Stalen shafts: PING CFS Distance (Soft R, R, S, X)
- Graphite shafts: PING CFS Graphite (65 Soft R, 70 R, 80 S)
- Extra shaft-opties: Dynamic Gold S300, X100; Project X 5.0, 6.0; XP 95 (R, S); N.S. Pro Modus3 105 (S, X)
- Adviesverkoopprijs per club: 134 euro (staal), 149 euro (graphite)

i-IJzers

De PING-ontwerpers gebruiken 431-roestvrij staal voor een optimale sterkte-gewichtsverhouding, zachter gevoel en meer controle. Grotere clubhoofden plus lagere, meer naar achteren geplaatste zwaartepunten zorgen bij de langere ijzers voor meer vergevingsgezindheid. De dunne toprail en minimale offset zorgen voor een vertrouwde, geruststellende aanblik bij het adresseren van de bal.
- Verkrijgbaar: 3-9, PW, UW
- Stalen shafts: PING CFS Distance (Soft R, R, S, X)
- Graphite shafts: PING CFS Graphite (65 Soft R, 70 R, 80 S)
- Extra shaft-opties: Dynamic Gold S300, X100; Project X 5.0, 6.0; XP 95 (R, S); N.S. Pro Modus3 105 (S, X)
- Adviesverkoopprijs per club: 159 euro (staal), 169 euro (graphite)

Glide ES Wedge

De Glide ES heeft een extra holle zool die onder alle omstandigheden veelzijdigheid biedt, maar met name in de bunkers. De vorm van de hosel (het deel van het clubhoofd waar de shaft in wordt gezet) en de zool zijn geïnspireerd op het succes van de originele PING Eye2 sand wedge. Het verchroomde 431-roestvrijstalen clubhoofd is extra vochtafstotend om meer wrijving voor een betere spin in natte omstandigheden te creëren.
- Verkrijgbaar: 56, 58 en 60 graden
- Shafts: CFS Wedge (stijve flex, 118 gram), TFC 419i (Soft R, R, S)
- Adviesverkoopprijs per club: 149 euro (staal), 169 euro (graphite)

Cadence TR Ketsch Mid

De Ketsch Mid heeft een kleiner, compacter clubhoofd dan de originele Ketsch mallet, zoals die momenteel op de Tour wordt gebruikt. Gemaakt van een honderd procent gefreesd, aerospace-grade aluminium behuizing en voorzien van True Roll Technology grooves. Drie TR-groeven variëren in breedte en diepte en zorgen volgens PING voor consistente balsnelheden en betere afstandscontrole. Contrasterende, witte zichtlijnen op de zwarte kop maken het oplijnen bovendien eenvoudiger. Golfers kunnen kiezen voor een model van 350 gram met een roestvrijstalen zool of een zwaardere versie (375 gram) met een wolfraam-nikkel zool.
- Verkrijgbaar in twee gewichten: 350 gram of 375 gram
- Straight, Light Arc en Strong Arc
- Adviesverkoopprijs: 309 euro (aanpasbare lengte), 279 euro (niet aanpasbaar)

Cadence TR Craz-e-r

De Craz-e-r is een variant op de Craz-e, een van de meest succesvolle en langst leverbare putters uit de PING-historie. Ook hier een lange, witte zichtlijn op en achter het zwarte PVD-clubhoofd voor eenvoudiger oplijnen. De Craz-e-r wordt geleverd in een traditionele (blauwe) gefreesde aluminium insert of met een zwaardere (zwarte) roestvrij staleninsert.
- Verkrijgbaar in twee gewichten: 350 gram en 383 gram
- Straight, Light Arc en Strong Arc

- Adviesverkoopprijs: 275 euro (aanpasbare lengte), 245 euro (niet aanpasbaar)


Meer info: Ping.com


Lees meer over

Equipment