Drive chip en putt

Speel mee in de eerste Drive, Chip & Putt wedstrijd

23 juli 2015 NGF
Golfclub Zwolle organiseert in samenwerking met de NGF op zaterdag 15 augustus de allereerste Drive, Chip & Putt wedstrijd in Nederland. Jonge golfers in de leeftijd van 7 t/m 15 jaar kunnen deelnemen aan drie golfonderdelen: drive, chip en putt.

Het leuke aan het concept is dat ouders, familie en vrienden het evenement vanaf de zijlijn kunnen meebeleven. Drive, Chip en Putt is zo opgezet dat iedereen er veel plezier aan kan beleven. Het is daarnaast een uitgelezen kans voor jeugdspelers om te laten zien wat ze in huis hebben. Golfclub Zwolle heeft samen met de NGF de bal opgepakt om op deze manier jeugdgolf in Nederland te stimuleren en onder de aandacht te brengen. 

Historie

Sinds drie jaar worden er in de Verenigde Staten met groot succes Drive, Chip and Putt kampioenschappen georganiseerd. In die drie jaar is dit uitgegroeid tot een zeer omvangrijke competitie waarbij de voorrondes al op 253 locaties worden georganiseerd. Het is een uitstekend middel gebleken om jeugdgolf meer bekendheid te geven en om jeugdgolfers te stimuleren. Drive, Chip & Putt kan gezien worden als 'stadiongolf'. De onderdelen duren niet erg lang en toeschouwers kunnen van dichtbij de diverse onderdelen volgen en spelers aanmoedigen. Dit maakt het een belevenis voor zowel speler als toeschouwer.

Eric van de Wetering, talent coach en lid van de jeugdcommissie van GC Zwolle, heeft het initiatief genomen om dit te evenement te organiseren: 'Jeugdspelers uit het hele land zijn welkom om deel te nemen aan deze eerste editie. Wij zijn als jeugdcommissie en vereniging enorm enthousiast over dit concept en hopen dat jeugdspelers, ouders, familie en vrienden eveneens enthousiast zullen zijn. Wanneer deze pilot succesvol blijkt, kunnen andere golfclubs dit concept oppakken om zo misschien binnen een paar jaar tot regionale voorrondes te komen. We zien bijvoorbeeld een landelijke finale tijdens het KLM Open al voor ons.'
Namens de NGF is Florence Brugmans als Coördinator Jeugdgolf erbij betrokken: 'We zetten als NGF de komende jaren actief in op een toename van golfende jongeren door de sport op een passende manier aan hen aan te bieden. Dit concept past uitstekend binnen deze visie en we beogen met dergelijke evenementen dezelfde positieve resultaten te kunnen behalen als in de VS.'

Tijdens Drive, Chip & Putt op 15 augustus 2015 zal extra aandacht besteed worden aan de beleving voor families door extra activiteiten aan te bieden die met de hele familie gedaan kunnen worden.

Hoe werkt Drive, Chip & Putt?

Er zijn drie onderdelen waar je aan kunt meedoen: afslaan, chippen en putten. Voor elk van deze onderdelen zijn punten te behalen. Jongens en meisjes spelen apart in vier leeftijdscategorieën: 7 tot en met 9 jaar, 10 t/m 11 jaar, 12 t/m 13 jaar en 14 t/m 15 jaar.

Inschrijven voor kan op drivechipputt.nl. Hier is ook aanvullende informatie te vinden. Het event duurt van 13.00 uur tot circa 17.00 uur en vindt plaats op de golfbaan van GC Zwolle aan de Zalnéweg 75 in Zwolle. Het is geen vereiste om een (actieve) handicap te hebben of lid te zijn van een golfclub, iedereen is welkom.

}