Sven Korver
Titelverdediger Sven Korver verloor in de tweede ronde.
Beeld: Golfsupport.nl

Titelverdediger Korver naar huis

31 juli 2015 Redactie GOLF.NL
In de eerste ronde van het NK Matchplay die titelverdediger Sven Korver speelde, vloog hij eruit tegen Jeroen Schouten.

Op Golfbaan Het Rijk van Nunspeet werd vrijdag de eerste en tweede ronde van het NK Strokeplay voor mannen gespeeld. De dames komen in verband met een beperkt deelnemersveld pas op zaterdag in actie.

In de eerste ronde bij de mannen hadden maar liefst 23 spelers een bye, zij hoefden pas in de tweede ronde in actie te komen. Van de negen spelers die wel hun eerste ronde partij speelden en wonnen, wisten maar twee spelers ook hun partij in de tweede ronde te winnen.

Zo verrassend als Sven Korver vorig jaar het NK Matchplay won, zo verrassend vloog hij er dit jaar in de eerste ronde uit. De longhitter van de Noord-Nederlandse stond met nog zes holes te gaan maar liefst 4 up, maar verloor op de 19de hole van de 18-jarige Jeroen Schouten van De Hoge Kleij.

'Dat was spannend', zei winnaar Schouten na afloop. 'We speelden allebei een beetje slordig en ik stond natuurlijk nog flink achter met nog een paar holes te gaan. Gelukkig kon ik de partij met een goed slot nog winnen.'

Verder bleven bij de heren grote verrassingen uit, al leek de winst van ex-voetballer Kenneth Perez op Davey Porsius er op papier een van formaat. Het bleek echter dat Porsius de partij in verband met een polsblessure had moeten opgeven. 

De grootste overwinning van de tweede ronde kwam op naam van Ruben van Uden. De speler van de Eindhovensche won met 7&6 van Sander van Wissen. 

Zaterdag wordt bij de heren de derde ronde en de kwartfinale gespeeld, op zondag de halve finale en de finale. De dames spelen zaterdag de tweede ronde en de kwartfinale en zondag de halve finale en de finale.

Uitslagen

Lees meer over

Amateurs Topgolf