Zaans Warsteiner Open
In het weekend van 29 en 30 augustus organiseert de Zaanse Golf Club voor de vijfde keer het Zaans Open.
Beeld: BeemFlights

Warsteiner Zaans Open

29 juli 2015 Redactie GOLF.NL
In het weekend van 29 en 30 augustus organiseert de Zaanse Golf Club voor de vijfde keer het Zaans Open. Een tweedaags golfevenement voor topamateurgolfers, een deelnemersveld met vooral single handicappers vanuit heel Nederland. Het wordt een bijzonder evenement vanwege het eerste lustrum.

Het toernooi 

Een strokeplay-wedstrijd over twee rondes voor dames en heren met een maximale handicap tot 18,5. Er is een prijzenpakket ter waarde van € 3.500 en een auto voor de eerste hole-in-one gedurende het hele toernooi, gesponsord door Ford Dekkerautogroep. Daarnaast is er een aparte prijs voor de dame en/of heer die de par (Wit Heren (71) of Blauw Dames (74)) verbetert.

Sponsor Warsteiner
Als sponsor van het KLM Open en als ‘official sponsor’ van de Europese Tour wil Warsteiner de golfsport helpen toegankelijker te maken voor een breder publiek. Brand manager Wilco Gersen: ' Warsteiner is al van oudsher betrokken bij vele internationale premium evenementen in de sportwereld. Het KLM Open is daar een onderdeel van. Wij zagen een groeiende interesse voor de golfsport, met name onder jonge mensen. Sinds 2012 nemen we golf dan ook mee in onze innovatieve activatie en integreren we de sport in onze actiecommunicatie. Om deze reden zijn wij de samenwerking aangegaan met de Zaanse Golf Club en zijn we met trots sponsor van het Warsteiner Zaans Open.' 

De baan van de Zaanse
De Zaanse heeft een typisch Nederlandse 'poldergolfbaan', ontworpen door de bekende golfarchitect Gerard Jol. De eerste negen holes werden geopend in 1988. In 2008 kwam de uitbreiding naar 18 holes tot stand. De Zaanse is in 2010 als tweede golfbaan in Nederland officieel GEO-gecertificeerd vanwege de inzet en visie omtrent duurzaamheid.

Inschrijven
Inschrijven kan tot 17 augustus via de website. Het inschrijfgeld voor niet-leden van de Zaanse is 70 euro voor het gehele weekend inclusief een goody bag. Op de site van de Zaanse Golf Club wordt een week voor aanvang een deelnemerslijst gepubliceerd. Het maximum aantal deelnemers is 100. De flightindeling wordt samengesteld op basis van handicap. Bij overschrijving van de wedstrijd vallen degenen met de hoogste handicap af. 

Openbaar toegankelijk 

Indien men het Zaans Open wil volgen of een kijkje wil nemen op het natuurcomplex, is men van harte welkom. Clubhuis The Chipping Inn is open voor onder meer een heerlijk kopje koffie en huisgemaakte appeltaart. De baan is goed bereikbaar en ligt vlakbij de toeristische attractie de Zaanse Schans. Parkeren is gratis.

Inschrijven kan tot 17 augustus en voorspelen voor het Zaans Open kan eenmalig voor een gereduceerd tarief van € 35 per greenfee in de maand augustus. Meer informatie is te vinden op de website zaansegolfclub.com.