Capels Senior Open

Winnaars Capels Senior Open

22 juli 2015 Redactie GOLF.NL
Voor de vijfde keer is het Capels Senior Open gespeeld op de golfbaan van G&CC Capelle aan den IJssel. Gert Soetendal en Henk Hertog, spelers van respectievelijk Golfclub de Merwelanden en de Oosterhoutse Golfclub, wonnen de wisseltrofee.

De vijfde editie van het toernooi werd gehouden op zaterdag 18 en zondag 19 juli. Een recordaantal golfers (heren vanaf 55 jaar en dames vanaf 50 jaar) van 31 verschillende golfclubs uit het hele land hebben deelgenomen aan het golfevenement voor senioren. Ook in dit lustrumjaar mocht het team met de laagste bruto score over twee keer 18 holes de wisseltrofee  van het Capels Senior Open in ontvangst nemen.

Het deelnemersveld bestond zoals gebruikelijk uit dames-, heren- en mixed teams. Het waren dit jaar 78 teams, met een gemiddelde exact handicap van 17,2.  De wedstrijdvorm was, zoals in voorgaande vier edities van dit seniorengolftoernooi, fourball beterball strokeplay.

Op zaterdag 18 juli werd de voorronde gespeeld. Alleen de beste 48 teams, verdeeld over de drie categorieën, mochten de finaleronde spelen op zondag 19 juli. De cut lag na 18 holes op 90 slagen.

Op de eerste dag van het toernooi maakte Jos Zoetmulder een hole-in-one op hole 3. Hij bood traditiegetrouw alle deelnemers een drankje aan. De door Blok Hoveniers beschikbaar gestelde prijs, een 40 jaar oude druivenboom in pot, viel hem ten deel.

Winnaars

Gert Soetendal en Henk Hertog, spelers van respectievelijk Golfclub de Merwelanden en de Oosterhoutse Golfclub, wonnen de wisseltrofee van het Capels Senior Open met een bruto score van 148. Dick van Sluis, wethouder van Capelle aan den IJssel, reikte de wisseltrofee uit aan de winnaars.

De best behaalde bruto score

Herenteam: Gert Soetendal en Henk Hertog, spelers van Golfclub De Merwelanden & Oosterhoutse Golfclub met een bruto score van 148

Damesteam: Daniella Wijnveldt  en Mirella van Iperen, spelers van Golf & Country Club Capelle aan den IJssel, met een bruto score van 162

Mixed team: Coos en Ruud Erdman, spelers van Golf & Country Club Capelle aan den IJssel, met een bruto score van 150

De best behaalde netto score

Herenteam: Ab van der Knaap en Jos Zoetmulder, spelers van De Hooge Rotterdamsche Golfclub, met een netto score van 126

Damesteam: Marianne Verhoeff en Anneke Jansen, spelers van Golf & Country Club Capelle aan den IJssel, met een netto score van 131

Mixed team: Janet en Peter de Munnik, beide spelers van Golf & Country Club Capelle aan den IJssel, met een netto score van 123

Vóór aanvang van de prijsuitreiking maakte de directie van het bedrijf De Computerwacht bekend een meerjarige verbintenis met het Capels Senior Open aan te gaan.

Goed doel

Net als bij de vorige edities van het Capels Senior Open was het evenement gekoppeld aan een goed doel.  Een substantieel gedeelte van het inschrijfgeld en sponsorbijdragen kwam, voor de tweede keer, ten goede aan de Leontien Foundation voor de exploitatieondersteuning van het Leontienhuis

Een waardecheque van 2.957 euro werd door de hoofdsponsor van het toernooi, De Computerwacht, namens alle sponsoren en deelnemers, persoonlijk aan Leontien van Moorsel overhandigd. 

}