Nick & Rory
Een jonge Rory McIlroy na het winnen van de Faldo Series in 2006.
Beeld: Getty Images

Faldo Series op Dirkshorn

21 juli 2015 Redactie GOLF.NL
Op 31 juli en 1 augustus wordt op Golfbaan Dirkshorn het Faldo Series Netherlands Championship 2015 gespeeld.

Terwijl Nick Faldo afgelopen weekend in Schotland zijn laatste ronde in The Open speelde, is men in Nederland druk bezig met de voorbereiding op het Faldo Series Netherlands Championship 2015. Op 31 juli en 1 augustus wordt dit prestigieuze internationale jeugdtoernooi gespeeld op Golfbaan Dirkshorn. 

Het is inmiddels de zesde keer dat er in Nederland een Faldo Series-wedstrijd wordt georganiseerd. De winnaar van de vorige editie was Roos Haarman met een score van -4. 

Voormalige winnaars van de internationale finales van de Faldo Series zijn Rory McIlroy, Mellissa Reed, Nick Dougherty en Yani Tseng. 

TopGolf Holland

Dit jaar organiseert TopGolf Holland het prestigieuze toernooi op eigen bodem. 'Het is een hele eer dat wij dit toernooi mogen organiseren en wij zijn blij dat wij met Golfbaan Dirkshorn alle krachten bundelen om ervoor te zorgen dat de 120 deelnemers een prachtig toernooi kunnen spelen', aldus Patrick Jägers, directeur van TopGolf Holland. 'Bij TopGolf Holland zijn toernooien competitief, gezellig en sportief. Bij de Faldo Series is het internationale speelveld sterk met maximale handicaps van 10 voor jongens en 12 voor meisjes. Dit biedt voor onze jeugd een uitgelezen kans om zich te meten aan spelers van over de hele wereld. Golf krijgt steeds meer een familie karakter. Met de leuke attracties, de Golf Summer Plaza en mooie plekken waar de supporters het spel kunnen volgen, is er sprake van een echte Summer Experience voor de hele familie', aldus Jägers.

Programma

Op donderdag 30 juli vindt de am-am plaats, waar Keith Wood, de trainer van Nick Faldo een clinic zal verzorgen en rond zal lopen om vragen te beantwoorden. Op vrijdag 31 juli en zaterdag 1 augustus wordt het Faldo Series Netherlands Championship gehouden. Matthew Faldo - de zoon van Nick - zal zaterdag de hele dag aanwezig zijn en de prijzen uitreiken aan de winnaars van alle vijf de categorieën. Zij winnen een uitnodiging voor de volledig verzorgde Grand Final die dit jaar plaats zal vinden op een nader te bepalen baan in Europa.

Voor meer informatie over het toernooi en inschrijven kun je terecht op topgolfholland.com/nl/faldoseriesnl.

Lees meer over

Amateurs Topgolf