Andy Gardiner
Andy Gardiner was vier slagen beter dan Cédric Lescut.
Beeld: Archief NGF

Gardiner wint ABN Amro Disabled Open

9 juli 2015 Redactie GOLF.NL
In de regen en wind was Andy Gardiner uit Engeland de beste in het Dutch Disabled Open.

Gardiner ging de laatste dag op BurgGolf Purmerend in met een voorsprong van twee slagen, maar moest in de slechte weersomstandigheden op donderdag flink knokken voor de overwinning. 'De wind was af en toe wel vier tot vijf clubs, ik was er echt door verbaasd', zegt Gardiner op de website van de European Disabled Golf Association.

Gardiner (handicap 0) begon de eerste negen prima met 39 slagen, maar had het in het tweede deel van de ronde lastiger. De drie slagen meer die hij nodig had, zouden hem hebben kunnen opbreken, ware het niet dat de andere spelers ook moeite hadden met de omstandigheden.

Uiteindelijk was de 81 van Gardiner - opgeteld bij zijn 75 uit de openingsronde - voldoende voor een overwinning met vier slagen voorsprong op Cédric Lescut uit België en Juan Postigo Arce uit Spanje.

Postigo Arce was Gardiner bij de turn tot op een slag genaderd, maar leverde met drie zevens op rij veel in. 'Dat gaf mij vijf slagen voorsprong en dus had ik weer wat ruimte om te ademen. Ik wist dat het goed zou komen als ik geen grote fouten zou maken, maar toch was ik bloednerveus voor de afslag op achttien. Ik ben heel trots dat ik deze mannen heb kunnen verslaan vandaag', aldus nogmaals Gardiner.

Willem Aart Vlug 2de

In de tweede categorie (handicap 4,5 - 11,4) ging de winst naar Adem Whabi. De Belg bleef Nederlander Willem Aart Vlug vier slagen voor. Mark Helm werd op negen slagen derde.

In categorie 3 (11.5 - 18.4) ging de zege naar Mehmet Kazan. Hij bleef Nino Ourabah maar liefst twaalf slagen voor. Alexia Girault werd op 23 slagen derde. Richard Kluwen was op een vijfde plaats de beste Nederlander.

In de laatste categorie (18.5 - 26.4) behaalde Sebas Lorente de meeste stablefordpunten. De Spanjaard had er met 65 stablefordpunten vijf meer dan nummer twee Bob Drysdale. Haion Meir Haim en Mourad Lougar deelden met 59 punten de derde plaats.

Kijk voor meer informatie op de website van de EDGA.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}