Vlnr Jordy Kuijsters, Roelof Rijnhout en Marcel Roelofsma
Beeld: Edwin Hazekamp

Rotterdamse grand slam voor Roelof Rijnhout

8 juli 2015 Redactie GOLF.NL
Vorige week is op de baan van GC Kralingen het Porsche Rotterdams Golf Open gehouden met als winnaars Roelof Rijnhout en Lotte Hoekstra.

Het Porsche Rotterdams Golf Open 2015 is afgesloten met een sudden-death play-off tussen Marcel Roelofsma (GV Leeuwenberg) en Roelof Rijnhout (GC Broekpolder). Een par voor Rijnhout op de eerste play-off hole bleek voldoende voor de overwinning.

Daarmee heeft Roelof de 'Rotterdamse slam' behaald: winnaar van Rotterdams Golf Open, Seve Open en Rijnmond Open.

Jordy Kuijsters van GC de Merwelanden werd derde, onder meer met een knappe ronde van 63, één onder par.

Bij de dames ging de titel naar de 16-jarige Lotte Hoekstra van GC de Hooge Rotterdamsche. Ze wist Regina de Groot-Milchrahm (GC De Haenen) maar liefst vijf slagen voor te blijven. Het verschil werd gemaakt in de laatste ronde waar Lotte 72 liet optekenen. Kim Kuijsters van GC De Merwelanden pakte de derde plaats.

Het netto toernooi is ten prooi gevallen aan David van Panhuys voor Michiel de Visser en Ferry Sommer, beiden van GC Kralingen. ‘Beste Rotterdammert’ werd de ‘gozert’ die ook de strokeplay won, Roelof Rijnhout. Beste team werd LogicVision Merwelanden.

De wedstrijd werd gespeeld onder uitstekende weersomstandigheden met een baan in een fantastische conditie.