Roos Haarman (17) speelde dit jaar als amateur het Deloitte Ladies Open. Een mooie ervaring voor de drievoudig Faldo Series winnaar.
Beeld: Debbie Molhuizen

Roos Haarman inspireert jeugdgolfers

7 juli 2015 NGF
Hoeveel jeugdspelers dromen er niet van om pro te worden, te spelen op de European Tour en belangrijke wedstrijden te winnen?

Roos Haarman doet het! Naast het volgen van haar studie ‘Luchtvaartdienstverlening’ timmert Roos flink aan de weg: dit jaar speelde ze het Deloitte Ladies Open 2015 en met haar handicap +1.8 behoort ze tot de beste spelers in Nederland. Deze week komt ze met haar teamgenoten in actie op het ELTK, een mooie internationale wedstrijd waar de ervaring die ze opdeed in de Faldo Series goed van pas komt. 

Spelen, spelen, spelen…

Het was haar vader die haar voor het eerst meenam naar de baan. Als 11-jarige ging het al snel erg goed. “En als het goed gaat, dan is het ook leuk”, zegt Roos. Ze kreeg individueel les, volgde jeugdlessen op de club en speelde veel wedstrijden op de NGF Mini Tour.

Inmiddels speelt ze als 17-jarige voor het derde jaar competitie voor Amelisweerd en traint ze op Zeewolde. Na de C- en B-selectie te hebben doorlopen, behoort ze inmiddels tot Jong Oranje en wordt ze getraind door Niels Kraaij. “Natuurlijk gaat het niet altijd alleen maar goed, en juist dan komt het op doorzetten aan.”

Regel je school & geniet van golf

Op school heeft ze het goed geregeld. Na het behalen van haar HAVO diploma heeft ze ervoor gekozen een MBO-opleiding te volgen zodat ze ruim voldoende tijd heeft om te golfen. “Als ik nu een week weg ben voor een wedstrijd, dan is dat geen probleem. Ik maak zelf mijn opdrachten en huiswerk en blijf ook voor school gedisciplineerd. Het is voor mij namelijk belangrijk dat ik ook diploma’s haal!”

Faldo Series 2015

De Faldo Series Netherlands Championship 2015 staat weer voor de deur. Waar het eerdere bericht luidde dat deze internationale wedstrijd niet op Nederlandse bodem zou plaatsvinden, heeft TopGolf Holland met behulp van sponsor ST8TS toch de organisatie op zich genomen. In nauwe samenwerking met GC Dirkshorn wordt een ware Summer Golf Experience voorbereid.

 “Gewoon meedoen”, zegt Haarman, drievoudig kampioen van de Faldo Series Netherlands Championship. “Ervaring is alles en hoe meer je meedoet, hoe meer je leert. Daarmee kan het alleen maar beter gaan. En ervaring pakt niemand meer van je af!”

Roos speelt dit jaar het NK Matchplay dat plaatsvindt in hetzelfde weekend van 31 juli en 1 augustus. Daarmee laat ze de Faldo Series achter zich. “Het blijft wel een gaaf toernooi en ik zou er zo weer voor gaan. De Faldo Series bieden je de kans om je in de finale te meten met de wereldtop”.

Kom je als jeugdspeler in aanmerking om je in te schrijven voor de Faldo Series Netherlands Championship 2015, met handicap 10 voor jongens en handicap 12 voor meisjes? Meld je dan aan via topgolfholland.com.

}