Dewi-Claire Schreefel
Dewi-Claire Schreefel won van 2001 tot en met 2005 maar liefst vijf keer het Dutch Junior Open. Tien jaar later speelt ze het U.S. Women's Open, het derde major van het jaar voor de beste speelsters ter wereld.
Beeld: Golfsupport.nl

Wederom sterk veld in ST8TS Dutch Junior Open

7 juli 2015 Redactie GOLF.NL
Het ST8TS TopGolf Holland Dutch Junior Open 2015, een prestigieus internationaal amateurtoernooi dat van 15 tot en met 18 juli wordt gespeeld op Toxandria, is wederom sterk bezet.

Naast eeuwige roem en het groene toernooi jasje, ligt er voor de winnaars in de 31ste editie een wildcard klaar voor deelname aan het Deloitte Ladies Open en het KLM Open.

Dit jaar is opnieuw sprake van een sterk deelnemersveld. Naast Severiano Prins (NED), winnaar bij de jongens afgelopen jaar, zal ook Joe Dean (ENG) winnaar bij de jongens in 2012, deelnemen aan het toernooi. Op de deelnemerslijst staan bij de jongens verder een aantal getalenteerde jeugdspelers die in de top-1000 van de World Amateur Golf Ranking (WAGR) staan genoteerd, zoals Sadom Kaewkanjana (THA), Daniel Brown (ENG), She Zihan (CHN), Philip Bootsma (NED) en Giovanni Tadiotto (BEL).

Onder de meisjes bevinden zich zelfs enkele spelers met een notering in de top-500 van de WAGR, zoals Kanyulak Preedaasuttijit (THA), die momenteel op een indrukwekkende 64e plaats staat in de WAGR, en verder Yunjie Zhang (CHN), Tian Qi (CHN), Pimnipa Panthong (THA) en Sofia Garcia (PRY).

Tot de Nederlandse spelers die deelnemen aan de 31e editie van het Dutch Junior Open behoren naast de eerdergenoemde Severiano Prins en Philip Bootsma onder anderen Martijn Horter, Lars Keunen, Romy Meekers en Zhen Bontan.

Thuisspelers

Van Golfclub Toxandria zelf zullen de jeugdtalenten Paul Berkhout, Sergi van den Berg, Felix van Dijk en Judith van der Voort deelnemen.

Omdat voor het Dutch Junior Open traditiegetrouw meer inschrijvingen worden ontvangen dan er spelers kunnen meedoen, zullen 30 reservespelers in de gelegenheid worden gesteld om mee te doen aan een Monday Qualifier, waarin de laatste wildcards voor het ST8TS TopGolf Holland Dutch Junior Open 2015 kunnen worden bemachtigd.

Na de derde speelronde op vrijdag 17 juli gaat de bovenste helft van het deelnemersveld bij de jongens en de meisjes door naar de finaledag op zaterdag 18 juli.

Het ST8TS TopGolf Holland Dutch Junior Open 2015 is op alle dagen kosteloos toegankelijk voor bezoekers.

}