De heren van de Sallandsche vieren het kampioenschap met een traditionele duik in de vijver.

Video: Sallandsche en Flevoland winnen jeugdcompetitie

5 juli 2015 Redactie GOLF.NL
Op Dorhout Mees is zondag de finale van de hoofdklasse jeugdcompetitie gespeeld. In de 36-holes competitie was de Sallandsche te sterk voor Grevelingenhout en bij de 18-holes competitie won Flevoland van 't Zelle.

Nadat op zaterdag in de halve finales maar 18 holes werden gespeeld konden worden in verband met de hitte, mochten de finalisten op zondag wel aan de bak voor 36 holes. Ondanks verwacht onweer en regen bleef het droog en kon de competitie voltooid worden.

Zoals het een finale betaamt was het spannend en stonden de Sallandsche en Grevelingenhout gelijk na de ochtend, nadat beide foursomes waren gehalved. In de singles bracht de als tweede gestarte Bas Vermeulen de eerste punten voor Salland op het bord. Hij won overtuigend met 6 en 5 van Zino Meesen. 

Daarna bleef het lang spannend. De eerste partij tussen Jochem Hubregtse en Bas Post werd gehalved en de derde partij ging met 1 up naar Menno Huijbregts die Floris Brendel versloeg. 

De beslissing viel uiteindelijk in de laatste partij, waarin Floris Veth met 3 en 2 te sterk was voor Max Meeuwsen en het landkampioenschap voor de Sallandsche binnenhaalde.

Het is negen jaar geleden dat de Sallandsche jeugd de beste van Nederland was, meldt Deventer Radio en Televisie. Toen waren het Dewi-Claire Schreefel, Frank Heideman, Wouter de Vries en Jurrian van de Vaart. Het team in 2015 bestond uit Jochem Hubregtse, Bas Vermeulen, Floris Brendel (captain) en Floris Veth.

18 holes

De 18-holes competitie was een stuk minder spannend. In de finale wist 't Zelle 1 maar 3 punten te halen en was Flevoland met 25 punten oppermachtig.

Alle uitslagen zijn te vinden op ngfcompetitie.com en natuurlijk via de app NGF Golf. De app is gratis te downloaden op Google Play (Android) en in de Apple App Store (iOS).

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}