ngf competitie
Grevelingenhout (blauwe shirts) won van Houtrak.

Sallandsche en Grevelingenhout in finale jeugdcompetitie

4 juli 2015 Redactie GOLF.NL
In zinderende hitte werd zaterdag op Dorhout Mees de halve finale van de hoofdklasse jeugdcompetitie gespeeld.

Voorafgaand aan de halve finales was al besloten om - vanwege de hoge temperatuur - alleen singles te spelen en de foursomes af te gelasten.

'36 holes spelen in deze hitte was echt onverantwoord geweest', aldus NGF Competitie coördinator Abe-Jan ter Beek. 'Deze achttien holes was het maximale dat we konden spelen. Tot een uur of een was het ok. Het was warm, maar te doen. We hebben rondgereden met water en gelukkig hadden bijna alle spelers paraplu's tegen de warmte.'

In de eerste halve finale speelde de Sallandsche tegen de Pan. Ondanks een 5-3 uitslag was het verschil groter dan het lijkt. In de laatste partij in de baan stond Bas Vermeulen 1 up met nog een hole te spelen, maar gaf hij de laatste hole aan tegenstander Joep Slagt, waardoor de partij gelijk eindigde.

De heren van de Sallandsche treffen in de finale Grevelingenhout. De Zeeuwen waren met 6-2 te sterk voor Houtrak. Ook die partij was spannender dan het leek.

Maarten Verhaar van Houtrak stond in de laatste partij 3 up met 5 holes te spelen en 2 up met 3 te gaan. Max Meeuwsen voorkwam echter dat het een 4-4 eindstand werd door de laatste holes te winnen en de partij met 1 up naar zich toe te trekken.

De finale op zondag wordt wél gespeeld over 36 holes. Ter Beek: 'De verwachtingen zijn een stuk beter zondag qua temperatuur, dus kunnen we dan gewoon 36 holes spelen. Er zit wel flink wat onweer in de lucht, dus dat wordt nog spannend.'

In de 18-holes competitie won Flevoland 1 met 16-12 van Capelle aan den IJssel 1. Zij nemen het in de finale op tegen 't Zelle.

App

Alle uitslagen zijn te vinden op ngfcompetitie.com en natuurlijk via de app NGF Golf. De app is gratis te downloaden op Google Play (Android) en in de Apple App Store (iOS).


}