Noord-Nederlandse G&CC

Groot fitnessprogramma op Noord-Nederlandse

9 december 2015 Redactie GOLF.NL
In de afgelopen jaren hebben enkele Nederlandse golfclubs een fitnessprogramma ontwikkeld voor hun leden. Bij de Noord-Nederlandse heeft het programma veel succes, er doen al meer dan honderd golfers mee aan gecombineerde fitness- en golflessen.

Op de Noord-Nederlandse doet ongeveer een derde van de leden mee aan de clubwedstrijden en twee derde van de leden – voor het gemak de sociale golfer genaamd – is gericht op het wekelijkse rondje met de vrienden.

‘Het gevolg is dat de sociale golfer zich nauwelijks in het spel ontwikkelt en de kans bestaat dat de stokken tussen november en maart de kast in gaan’, zegt Harald Hoekstra, voorzitter van de NNG&CC.

De club probeert te stimuleren dat de leden het hele jaar door trainen, met Golffit. ‘Dit programma draagt bij aan Healthy Aging, gezond ouder worden; beter golfen en fitter door het leven gaan’, aldus voorzitter Hoekstra.

Golffit

Golffit is een programma dat fysieke lessen combineert met swinglessen en loopt van oktober tot en met maart. Groepjes van zes leden van eenzelfde handicapniveau trainen op hetzelfde moment in de week volgens de methodiek van De Golf Academie en het 9-Stappenplan van de NGF: Golffit 36, Golffit 28, Golffit 20 en Golffit 10. De lesstof en trainingsresultaten worden per persoon vastgelegd op de website van De Golf Academie.

Dit seizoen, het derde, is de belangstelling weer toegenomen: 117 leden (16 procent van de volwassen NNG&CC-leden) volgen het Golffit-programma. ‘Voor zo ver ons bekend is dit momenteel het grootste en meest succesvolle golffitness-programma in Nederland’, zegt voorzitter Hoekstra. Golffit heeft volgens de Noord-Nederlandse een aantal voordelen voor de leden:

1 Een combinatie van fysieke en swinglessen en trainen in één programma.

2 Gestructureerd trainen in groepjes wat stimuleert tot meedoen.

3 De hele winter door lessen en fit beginnen aan het volgende golfseizoen.

4 Binding van 'de sociale golfer' met de club.

En de Noord-Nederlandse is er blij mee omdat ze een gewaardeerd programma kunnen aanbieden, les krijgen normaal wordt en omdat de pro's in de winter intensiever contact hebben met de leden. 

 

Bekijk in de player hierboven of hieronder een video over een trainingsprogramma op de Noord-Nederlandse dat specifiek op senioren is gericht.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.


Lees ook over Golffit in dit portret van professional Robert Schoonhoven:

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}