jeugd

Tespelduyn introduceert PGA Junior League Golf in Nederland

17 augustus 2015 NGF
Tespelduyn gaat als eerste baan in Nederland aan de slag met de 'PGA Junior League Golf'.

In 2011 is in de VS de PGA Junior League Golf gelanceerd voor kinderen tot en met 13 jaar. Omdat de spelvorm draait om teambeleving en geschikt is voor alle kinderen van elk spelniveau, is het een enorm succes. Inmiddels is de Junior League in Amerika uitgegroeid tot een competitie met 17.500 deelnemers. Een andere succesfactor is de betrokkenheid van familieleden die meelopen en aanmoedigen. Dit zorgt voor een vernieuwde en leuke sportbeleving voor kinderen. 

Ervan overtuigd dat ook Nederlandse kinderen hier heel veel plezier aan zullen beleven, organiseert Golfbaan Tespelduyn in Noordwijkerhout in samenwerking met de Nederlandse Golf Federatie en de PGA Holland op 30 augustus een eerste wedstrijd in Nederland. Opgeven om mee te doen is nog steeds mogelijk.

Hoe werkt het?

De Junior League is een competitievorm waarbij teams van acht spelers het opnemen tegen andere teams. Alle spelers van een team krijgen hun eigen shirt met rugnummer en zij verzinnen zelf een eigen team-naam. Er worden 9 holes gespeeld waarbij paren van twee spelers Texas Scramble spelen tegen twee spelers van het andere team. Na elke drie holes zijn er punten te verdienen en mogen teamspelers gewisseld worden. Omdat telkens de beste bal kan worden gekozen is het niet erg om fouten te maken. Daardoor is de spelvorm voor alle niveaus toegankelijk. Het gaat om samen spelen en elkaar helpen. Het team, dat na afloop de meeste punten heeft, is de winnaar. Omdat de PGA Junior League zich met name richt op plezierbeleving krijg je als speler voor elke drie holes die je speelt een beloning, ongeacht je wint of niet. Zo gaan kinderen nooit met lege handen naar huis.

Familieleden en vrienden doen ook mee

Omdat het in de Junior League gaat om beleving voor iedereen is het gebruikelijk dat familieleden meelopen om spelers aan te moedigen. Vaders, moeders, broers, zussen, opa’s, oma’s, ooms, tantes, vriendjes en vriendinnetjes zijn allemaal van harte welkom. Ook is het mogelijk om vriendjes of vriendinnetjes mee te nemen. Zij kunnen gewoon meedoen in een van de teams. 
Verder biedt de golfschool van Golfbaan Tespelduyn iedereen de gelegenheid om kennis te maken met golf. Zij krijgen golftraining van een van de ervaren golfleraren van Tespelduyn. Ook voor familieleden die wel golfervaring hebben is het leuk om deel te nemen: iedereen kan altijd leren. Na of voor de training is er voldoende tijd over om de kinderen aan te moedigen.

Gezelligheid voor de hele familie

Om de dag compleet te maken is er ook gedacht aan lekker eten en drinken. Voor de deelnemers en supporters is een speciaal arrangement beschikbaar om samen te kunnen genieten van een onvergetelijke dag. Voor de deelnemers bedraagt het arrangement (wedstrijd, teamshirt, een prijs, 2 x limonade, snacks en kindermenu) € 25 p.p. Hetzelfde bedrag geldt voor supporters die gebruik willen maken van het arrangement. Voor hen is er een kop koffie, thee of fris, een golftraining, snacks, een glas bier, wijn of fris en een zeer smakelijke supporters-schotel. 

Tespelduyn ontvangt graag een ieder die geïnteresseerd is. Voor meer informatie of inschrijven: tespelduyn.nl. Bellen of mailen kan uiteraard ook via telefoonnummer 0252-241333 of joost@tespelduyn.nl.

}