Big Bertha Alpha 816 Fairway Wood
Big Bertha Alpha 816 Driver
Great Big Bertha Driver (heren)
Great Big Bertha Driver (dames)
Great Big Bertha Fairway Wood (heren)
Great Big Bertha Fairway Wood (dames)

Nieuwe generatie Big Bertha's van Callaway

18 augustus 2015 Redactie GOLF.NL
Sinds de eerste Big Bertha-clubs beginjaren negentig op de markt verschenen, heeft deze populaire productlijn een stormachtige ontwikkeling met talloze updates en verbeteringen doorgemaakt. Op 18 september lanceert Callaway de nieuwste aanwinsten in de Big Bertha-familie

Big Bertha Alpha 816 Double Black Diamond Driver

Gemaakt voor de beste spelers; de krachtpatsers die nog meer afstand vanaf de tee wensen. De BB Alpha 816 Double Black Diamond vervangt, hoe logisch, de 815-reeks en komt met een aantal technologische verbeteringen. Zo zit er in de zool een ‘gravity core’ die kan worden verplaatst richting de hiel of de teen van het clubhoofd, om het slaan van een draw of fade eenvoudiger te maken. Daarnaast is het clubblad nog dunner geworden, wat meer balsnelheid na impact genereert. Met de aanpasbare OptiFit hosel kan de loft, lie en hoek van het clubblad via acht instellingen worden aangepast. De BB Alpha 816 Double Black Diamond is beschikbaar in twee modellen (9° en 10.5° loft) en wordt standaard geleverd met de nieuwe Aldila Rogue I/O 60 (Regular, Stiff, X-Stiff) of Mitsubishi Diamana D+ 70 shaft.

Prijs: 599 euro

Big Bertha Alpha 816 Fairway Woods

In dezelfde lijn verschijnen ook een 3, 5 en 7 fairway wood. Deze beschikken over twee aanpasbare gewichtjes (3 en 16 gr) voor meer/minder spin, een iets groter clubhoofd en varieerbare loftinstellingen. Ze worden respectievelijk geleverd met een 14°, 16° en 18° loft en de Aldila Rogue I/O 70 shaft (Regular, Stiff, X-Stiff).
Prijs per club: 349 euro

Great Big Bertha Driver

Met de release van de Great Big Bertha driver richt Callaway zich op een bredere doelgroep dan alleen de betere spelers. Opvallend is het verschuifbare 10-grams gewichtje voor meer draw of fade, bovendien is er bij het ontwerp nog nadrukkelijker gekeken naar het verminderen van de luchtweerstand. Er zijn verschillende gewichtsklassen beschikbaar (van 295 tot 325 gram), en ook hier is de aanpasbare OptiFit hosel aanwezig. Te koop als herenmodel met een 9°, 10.5° of 13.5° loft en drie verschillende shafts (MRC Bassara 42g, Mitsubishi Kuro Kage Black 50 en Fujikura Evolution 665 Tour Spec) in verschillende flex-opties. Voor de dames is er een 10.5° of 13.5° loft driver met standaard MRC Bassara 42g shaft.
Prijs: 499 euro

Great Big Bertha Fairway Woods

Uiteraard wordt ook deze serie verder uitgebreid: 3W, 5W, 7W, Heavenwood (20.5° loft, 165cc, 43" shaft) en Divine 9 (24°, 145cc, 42" shaft ). Heavenwood? Jazeker! Callaway geeft deze club de loft van een houten 7 (bal is makkelijker te raken) maar een shaft met de lengte van een houten 4 (hogere snelheid bij impact, dus meer afstand). De clubhoofden zijn ietsje groter dan gangbare fairway woods (180 cc) en een Warbird-zool moet bij verschillende liggingen voor een nog betere interactie met de ondergrond zorgen. Bij de dames zijn de specs vrijwel gelijk, alleen de shafts iets korter.
Prijs per club: 299 euro

Meer info: Callawaygolf.com

Lees meer over

Equipment