Drive Chip putt
Alle deelnemers van de eerste Drive, Chip & Putt wedstrijd in Zwolle.
Beeld: Bert van der Toorn

Eerste Drive, Chip & Putt wedstrijd groot succes

17 augustus 2015 Redactie GOLF.NL
Maar liefst 66 jonge golfers van 25 verschillende golfclubs deden zaterdag 15 augustus op Golfclub Zwolle mee aan de allereerste Drive, Chip & Putt wedstrijd in Nederland. Daarmee is de pilot van Drive, Chip & Putt nu al een groot succes te noemen.

Initiatiefnemer Eric van de Wetering, talentcoach en lid van de jeugdcommissie van Golfclub Zwolle, is blij met het verloop en de goede opkomst: ‘We hebben pas eind juni definitief besloten dit leuke jeugdevenement te gaan organiseren samen met de NGF dus erg veel tijd hebben we niet gehad om dit te uit te werken en te promoten. In Amerika is het al enkele jaren erg populair. Daar worden zelfs landelijke voorrondes gehouden met als beloning een finale op Augusta in het weekend voor de Masters. Het zou mooi zijn als we dit ook in Nederland landelijk kunnen maken, met bijvoorbeeld finales rond de week van het KLM Open. We gaan binnenkort eerst evalueren met de NGF.’

Jongens en meisjes spelen bij Drive, Chip & Putt gescheiden en in vier verschillende leeftijdscategorieën: 7 tot en met 9 jaar, 10 t/m 11 jaar, 12 t/m 13 jaar en 14 t/m 15 jaar. In elke categorie zijn er punten te verdienen met drie drives, drie chips en drie putts. Per spelonderdeel per leeftijdscategorie zijn er prijzen te verdienen en uiteraard vallen de overall winnaars ook in de prijzen. Marloes van den Brink was de overall winnares met 138 punten, Julian Wendt won bij de jongens met 169 punten.

Kijk voor meer informatie op drivechipputt.nl. Lees ook een artikel van De Swollenaer.

}