De winnaars van het Zaans Open
De winnaar van het Westfriesch Open, Nick Huijmans

Winnaars Zaans en Westfriesch Open

31 augustus 2015 Redactie GOLF.NL
Afgelopen weekend is het Warsteiner Zaans Open en het Westfriesch Open gespeeld.

Zaans Open

De vijfde editie van het Zaans Open was een tweedaags evenement voor topamateurs. 

Bij de heren ging Kevin Pronk (hcp 2,1) er met de prijzenpot vandoor, met een score van 148. Bij de dames was voor de derde keer op rij Noelle Beijer (hcp +0,6) de winnares, met een score van 147. De par van de baan is wederom niet gebroken, maar Noelle Beijer heeft wel het baanrecord van de dames verbeterd met een ronde 73. 

Bij de dames was het ontzettend spannend wie er op de tweede plek zou eindigen. Uiteindelijk zijn Maaike Molman en Gerdi Reijers gedeeld tweede geworden.

;De reden dat ik steeds aan het Zaans Open meedoe is omdat het evenement goed georganiseerd is, er zijn mooie prijzen te verdienen en de baan van de Zaanse is voor mij uitdagend', zei Noelle Beijer. 'Daarnaast ligt de golfbaan vlakbij mijn huis waardoor het voelt als "thuiskomen" ook al is het niet mijn vaste club. “ 

Kevin Pronk heeft ook al vaker meegedaan: 'De baan is lastig maar mijn scores zijn hier toch meestal goed en er is voldoende competitie om tegen te strijden. Ook ik spreek graag mijn dank uit aan de organisatie, je kunt merken dat de vrijwilligers enorm gemotiveerd zijn en alle spelers een warm hart toedragen.'

Dames    

1e Noelle Beijer hcp +0.6 score 147

2e Gerdi  Reijers hcp 5,1 score 167

2e Maaike Molman hcp 6,4 score 167

Heren      

1Kevin Pronk hcp 2,1 score 148

2Joost Sol hcp 1,1 score 151

3Nick den Ouden hcp 7,3 score 156

4Guido van der Sluis hcp 4,4 score 157

Het toernooi werd gesponsord door Warsteiner, Golfp;laza, Pin High, GHI koelservice en Schoonmaakbedrijf Willems&Zn. Ford Dekkerautogroep stelde een auto beschikbaar voor een hole-in-one maar die werd niet gemaakt.

Westfriesch Open

Afgelopen zondag is voor de vierde keer het Westfriesch Open gespeeld op Golfbaan Regthuys in Winkel, Noord-Holland. Het toernooi is een initiatief van wijlen Peter Middelbeek en Hans Slenters. 

Met een record aantal deelnemers van 124 sprak de organisatie van een daverend succes.

Het Open bestond uit een strokeplaywedstrijd zonder handicapverrekening voort spelers tot handicap 19 en een stablefordwedstrijd voor spelers met handicap 19,1 t/m 30. 

In de eerste categorie verdedigde Nick Huijmans (17 jaar) met succes zijn titel. Slechts 70 slagen had hij nodig voor de 18 holes. Tweede werd Christians Rens met 75 slagen. Gedeeld derde met 78 slagen werden Gregory Bolten en Edwin Russer. 

Pauline Gallenkamp was met 83 slagen de beste vrouw. De prijs voor de longest ging naar Peter Hermes en Caroline Hoekstra. De neary-wedstrijd werd gewonnen door Christian Rens en Leny Kuiper. Gregory Bolten maakte een eagle.

In de stablefordwedstrijd werd Rick van Diepen eerste met 45 punten, gevolgd door Henk Reyersen met 41, Gerard Worm met 40, en Niels Voorbraak met 38 punten. De beste vrouw was Rina van Raaij met 36 punten. De longest in deze categorie was voor Paul Fokke en Vanessa Worm. De neary voor Leo Munsterman en Rina van Raaij.

Het Westfriesch Open werd gesponsord door Momentum Capital, Groenewoud Van Kesteren, Fairway Golftravel, Dinner Events, Fotostudio Gerard Vlaar/Paul Schipper, SteadyFit Sportcenter en Metaal Morfose.

}