Darius van Driel
Darius van Driel
Anne van Dam heeft na twee rondes drie slagen voorsprong
Beeld: LET/Tristan Jones

Van Dam en Van Driel aan kop

20 augustus 2015 Redactie GOLF.NL
Darius van Driel en Anne van Dam zijn de leiders halverwege het Nationaal Open op de Hilversumsche GC.

Heren

Darius van Driel heeft donderdagmiddag de leiding overgenomen bij de heren. Na een openingsronde in 69 slagen volgde donderdag een fraaie ronde 67 (-5) die bestond uit vijf birdies. Van Driel heeft nog geen bogey gemaakt op de bosbaan in Hilversum.

De professional op de Alps Tour heeft met een totaal van -8 vier slagen voorsprong op drie spelers. Een van hen is de leider na dag 1, de amateur Lars van Meijel (68-72 inclusief een triple bogey).

De anderen op -4 na 36 holes zijn professional Inder van Weerelt (70-70) en amateur Lars Keunen (70-70 inclusief een eagle).

Challenge Tour-speler Wil Besseling is vijfde met -3 (69-72). De zesde plaats, -2, wordt gedeeld door Alps Tour-pro Jurrian van der Vaart en playing pro Floris de Haas.

Op vrijdag wordt de derde ronde gespeeld door alle spelers die de cut hebben gehaald. Op zaterdag is ronde 4. Publiek is welkom, de toegang is gratis.

Leaderboard heren

Dames

Anne van Dam kwam als torenhoge favoriete naar het Nationaal Open dat van 19 tot 22 augustus op de Hilversumsche wordt gehouden. Van Dam speelt sinds dit seizoen op de Ladies European Tour en is bij gebrek aan wedstrijden weer even terug in Nederland. 

Met een 69 (-3) in de tweede ronde nam de grote favoriete voor de titel het heft stevig in handen. Na een openingsronde 67 (-5) moest ze Zhen Bontan nog voor laten gaan, maar na dag 2 is haar voorsprong drie slagen.

Van Dam begon haar ronde niet best met bogeys op holes vijf en acht, maar maakte in het tweede deel van haar ronde veel goed. Met birdies op 11, 12 en 13 ging ze voor het eerst die ronde onder par en na een birdie op 17 en een eagle op 18 (en een bogey op 15) stond de teller aan het eind van de ronde toch gewoon op -3.

De drie slagen voorsprong heeft Van Dam niet op Zhen Bontan, maar op Romy Meekers. De speelster van Amelisweerd maakte net als Van Dam een 69 en staat nu op -5 totaal. Bontan viel na een ronde 77 (+5) terug naar -1. Ze staat daarmee wel nog steeds op een derde plek.

De slag van de dag kwam op naam van Myrte Eikenaar. De éénvoudig kampioen in het Nationaal Open was na afloop niet tevreden over haar ronde waarin de putts er maar niet in wilden. 

Op de par-3 achtste hole besloot ze dus maar niet te putten. Vanaf 120 meter sloeg ze haar bal er met een ijzer-8 twee meter voor de hole en met de laatste rol ging hij erin voor een hole-in-one.

'Die was wel even nodig', zei Eikenaar na afloop. 'Eigenlijk is de achtste helemaal geen hole om aan te vallen, maar ik had birdies nodig, dus ik ging er gewoon voor!' Eikenaar staat in het klassement met +6 op de gedeeld 7de plaats.

Leaderboard dames


Lees meer over

NGF