Ileen Domela had op zaterdag topamateur Dewi Weber op de tas. En niet zonder resultaat: Domela vestigde een nieuw baanrecord met een superronde in 65 (-7) slagen.
Beeld: Golfsupport.nl
Geen Nederlander, maar een Duitse koploper na de tweede ronde van het Brabants Open. Zijn naam: Felix Wartenberg.
Beeld: Golfsupport.nl

Brabants Open: Domela en Wartenberg aan kop

15 augustus 2015 Redactie GOLF.NL
In de tweede ronde van het Brabants Open greep Duitser Felix Wartenberg de leiding bij de heren. Bij de dames speelde Ileen Domela-Nieuwenhuis zich met een nieuw baanrecord naar de koppositie.

De grote ster van dag 2 van het Brabants Open op de Eindhovensche was Ileen Domela-Nieuwenhuis. Met een indrukwekkend nieuw baanrecord in 65 slagen - tien slagen beter dan haar score op dag 1 - vloog de 21-jarige speelster op haar homecourse naar de top van het klassement. Domela's ronde was foutloos: zeven birdies en geen enkele bogey. De studente (die door haar studie tegenwoordig minder vaak op de baan staat) leverde als enige in het veld een kaart in  met een score onder par. De superronde bracht haar totaal op 140 slagen (-4) en ze heeft met nog 36 holes te gaan een voorsprong van twee slagen op Tian Xiaolin uit Italië.   

Nicola Roessler, Asta Birna Magnusdottir uit IJsland en Marit Harryvan delen de derde plaats op level par en Roos Haarman volgt op de zesde plaats met +1.

Heren

Na dag 1 was er nog sprake van een Nederlandse koploper - Simon Simonse - maar na 36 holes is de leiding in handen van Duitser Felix Wartenberg, die na een ronde level par op vrijdag vandaag op de Eindhovensche onder par dook met een 68 (-4). De in 1991 geboren speler schreef vijf birdies en een eagle op zijn kaart. Met een double-bogey en een bogey werden drie slagen op par verloren, maar daar stond dus ook aardig wat tegenover.

Niet alleen de koploper is een buitenlandse speler. Kai Rastetter, ook uit Duitsland, volgt Wartenberg op een slag na een keurige 69 (-3).

De beste Nederlander is Robbie van West. De winnaar van het Duits Amateur Kampioenschap deed weinig fout en noteerde slechts een bogey op de par-3 achtste hole. Op de eerste negen holes maakte Van West echter ook drie birdies waardoor de topamateur na 36 holes samen met Rastetter en Alexander Matlari op -3 staat.

Het is dringen in de top en het kan een spannende zondag worden op de Eindhovensche. Dario Antonisse, Gregoire Schoeb uit Frankrijk, Rowin Caron en Lars Keunen staan op -2 gevaarlijk dichtbij.

Het Brabants Open is voor het publiek gratis toegankelijk en staat garant voor topgolf. Morgen (zondag) wordt het kampioenschap na 36 holes beslist. Er staat veel op het spel want voor zowel de dames als de heren is er voor de winnaars een wildcard voor respectievelijk het Deloitte Ladies Open en het KLM Open.

Leaderboard Heren

Leaderboard Dames

Lees meer over

Amateurs NGF