Simon Simonse
Simon Simonse van de Rosendaelsche nam met een 67 (-5) de leiding in het Brabants Open.
Beeld: Golfsupport.nl

Simonse verrassende leider Brabants Open

14 augustus 2015 Redactie GOLF.NL
Na de eerste ronde van het Brabants Open gaat Simon Simonse verrassend aan de leiding bij de mannen.

Op de Eindhovensche Golf is vrijdag de eerste ronde van het Brabants Open gespeeld. Een belangrijk toernooi voor zowel de dames als de heren omdat er een wildcard voor respectievelijk het Deloitte Ladies Open en het KLM Open op het spel staat.

Bij de heren is de leider na de eerste dag een verrassende. Niet een van de grote favorieten, maar de tamelijk onbekende Simon Simonse staat bovenaan na een ronde 67 (-5). 

De 19-jarige Simonse won eerder dit jaar de eerste NGF Maandbeker en startte met drie birdies in zijn eerste vijf holes goed in Eindhoven. De speler van de Rosendaelsche maakte een bogey op de zevende hole, alvorens vier birdies op rij te maken vanaf hole elf. Simonse maakte nog wel een bogey op hole zestien, waardoor zijn score uitkwam op -5. In het klassement heeft hij daarmee twee slagen voorsprong op nummer twee Lars Keunen.

De 18-jarige Keunen is lid op de Eindhovensche en gebruikte dat thuisvoordeel vooral op het tweede deel van de back nine van de baan. Na een eagle op de par-5 vijftiende liet Keunen namelijk nog een eagle op hole zeventien en birdie op hole achttien noteren. Helaas voor Keunen was er ook een triple bogey op de par-4 eerste en een bogey op hole zeven. Dankzij birdies op drie en negen bracht Keunen alsnog een ronde 69 (-3) binnen.

Met 70 slagen (-2) wordt de derde plaats gedeeld door zes spelers. Onder hen de grote favoriet Rowin Caron, Jerry Ji, Brayan Schrage en Dario Antonisse, maar ook de Duitser Alexander Matlari en de Fransman Gregoire Schoeb.

Kanshebber Robbie van West kwam dankzij een birdie-eagle slot nog tot een ronde 71 (-1) en titelverdediger Lars van Meijel kwam niet verder dan een ronde 73 (+1).

Dames

Ook bij de dames een internationaal speelveld. Maar liefst 21 buitenlandse speelsters doen mee in het 42 speelsters tellende veld. 

De eerste positie wordt na de eerste dag ingenomen door een buitenlandse speelster. De Italiaanse Xiaolon Tian (van Chinese afkomst) en de Duitse Nicola Roessler zijn op papier de beste buitenlandse deelneemsters met een handicap van +3. Niet vreemd is het dan ook dat zij het veld aanvoeren na de eerste dag.

Beide speelsters kwamen tot een totaal van 70 slagen en hebben daarmee twee slagen voorsprong op de IJslandse Asta Birna Magnusdottir en de Nederlandse speelsters Marit Harryvan en Tessa de Bruijn. 

Twee slagen daar weer achter staan onder anderen Jennifer Sepers, Roos Haarman, Myrte Eikenaar en Noëlle Beijer (op een gedeeld zesde plaats).

Het Brabants Open is voor het publiek gratis toegankelijk en staat garant voor topgolf. Zaterdag wordt de tweede ronde gespeeld, op zondag wordt het kampioenschap na 36 holes beslist.

Leaderboard Heren

Leaderboard Dames

Lees meer over

Amateurs NGF