Mitchel Kevenaar
Mitchel Kevenaar als gelegenheidscaddie

Samenwerking Kevenaar en Grünberg Academy

12 augustus 2015 Redactie GOLF.NL
Mitchel Kevenaar, de mental coach van Joost Luiten, en de Grünberg Golf Academy gaan samenwerken.

In september 2014 is de Grünberg Golf Academy opgericht door Harald en Geraldine Grünberg. Het doel van de academie is 'continuïteit in topgolf waarborgen en jonge talentvolle Nederlandse (amateur)golfers begeleiden in hun weg naar de top'.

De Academy coacht en begeleidt de jeugd in alle onderdelen die van belang zijn om de top in golf te behalen. ‘Naast technische, tactische en fysieke begeleiding wordt ook veel belang gehecht aan een solide mentale basis voor de talenten binnen de Academy’, zegt Geraldine Grünberg. ‘Talent, inzet, motivatie en doorzettingsvermogen gelden als belangrijke speerpunten om de top te bereiken. Daarbij heeft de Academy als visie dat (top)talentontwikkeling pas optimaal is bij een nauwe samenwerking tussen topcoaches in diverse disciplines.’

De Academy bestaat daarom ook een samenwerking van succesvolle topcoaches, onder wie puttspecialist Rob Mouwen en oud-Ladies European Tour-speelster Marjet van der Graaff. En nu kondigt de Academy een samenwerking aan met de mentale coach Mitchel Kevenaar.

‘Mitchel geldt als een vooraanstaand sportpsycholoog in Nederland die daarbij een grote affiniteit heeft met de golfsport’, zegt Harald Grünberg. ‘Naast het feit dat hij zelf geen onverdienstelijke golfer is - hij heeft in verschillende selecties gespeeld - is hij bij een breder publiek bekend als de mentale coach van Joost Luiten. Mitchel is een van de initiatiefnemers van Prestum.nl waar hij samen met collega-sportpsychologen werkt aan het toegankelijk maken van mentale trainingen voor (top)sporters. Hier ligt de basis voor de door Mitchel ontworpen online training “Golf: Mentale routine”. De totaalaanpak en het maatwerk dat de Grünberg Golf Academy biedt aan talentvolle golfers spreekt Mitchel erg aan.’

De Grünberg Golf Academy ziet in Kevenaar ‘een gedreven en ambitieuze partner om talentvolle jeugd mentaal weerbaar te maken en hen de juiste tools te geven om de top in golf te halen’.

Voor meer informatie over de Grünberg Golf Academy: info@grunberggolfacademy.nl, www.grunberggolfacademy.nl. Op de website is meer informatie over Mitchel Kevenaar te vinden.