Golf beleven op het KLM Open

12 augustus 2015 NGF
Op het KLM Open kun je ook je spel verbeteren bij De Golf Academie. Elke dag zijn er 12 PGA Holland-professionals aanwezig die tips geven en je vragen beantwoorden. Zij helpen je graag om een nog betere golfer te worden en nog meer spelplezier te krijgen.

Gratis golflessen

De Golf Academie is er voor golfers van alle leeftijden en alle niveaus. Zowel beginnende als ervaren golfers kunnen tijdens het KLM Open een bezoek brengen aan De Golf Academie. Op alle vier de toernooidagen zijn PGA Holland- professionals aanwezig die gratis golflessen verzorgen. Iedereen die zijn swing- en chiptechniek of het putten wil verbeteren, kan terecht bij De Golf Academie voor een 15-minutenles op maat.

Inschrijven via klmopen.degolfacademie.nl.

TrackMan: laat je swing analyseren door De Golf Academie en Deloitte

Deloitte Analytics en De Golf Academie hebben een gemene deler. Om een analyse te kunnen maken, heb je eerst goede data nodig. Tijdens het KLM Open maakt Deloitte het samen met De Golf Academie mogelijk om middels data jouw swing, gemeten door een TrackMan, te analyseren. We hebben zelfs twee mogelijkheden:

* #WelkeGolfProBenJij: in samenwerking met Deloitte vergelijken we jouw swing met 5 paramaters van de TrackMan en met de swing van Nederlandse Tourprofessionals.

* TrackMan-analyse: na een korte intake analyseert een TrackMan-specialist jouw swing en helpt je deze te verbeteren.

Inschrijven via klmopen.degolfacademie.nl.

Fysieke testen

Een blessurevrij spel is voor iedere golfer van belang. Op donderdag en vrijdag organiseren we fysieke 15-minutentesten. Een fysiotherapeut zal in 15 minuten gratis een aantal TPI-testen doen, waarmee hij jouw lichamelijke (on)mogelijkheden bepaalt voor de uitvoering van de golfswing. We kijken naar stabiliteit, mobiliteit en coördinatie. Je krijgt direct een analyse mee. We adviseren je om meteen na de test een les in te plannen in De Golf Academie bij een van de PGA Holland A-professionals of de uitslagen te delen met je eigen homepro. De samenwerking met een fysiotherapeut en een golfprofessional maakt golfers vaardiger en levert meer spelplezier op. 

Inschrijven via klmopen.degolfacademie.nl.

Jeugd- en familieactiviteiten

De jeugd heeft de toekomst.Voor alle kinderen vanaf 4 jaar hebben we op het KLM Open vele leuke activiteiten. Van een Fun Factory op inloop, het spelen van midgetgolf, tot het kijken in de baan met opdrachtenboekjes en zelfs spelen op een stormbaan. Op zaterdag en zondag hebben we drie speciale blokken,maar uiteraard zijn alle kinderen alle dagen vanaf 10:00 uur welkom in De Golf Academie.

  • Fun Factory Clubchallenge waarvoor clubs en banen zich als team kunnen opgeven. Per dag kunnen 15 golfclubs strijden om de titel KLM Open Fun Factory Clubchallenge 2015. Jouw club kan een of meer team(s) van 4 tot 6 jeugdleden tot en met 14 jaar aanmelden die deelnemen aan deze clubchallenge. Jullie team gaat de strijd aan met jeugdteams van andere verenigingen om te kijken welke club de titel verdient. De kinderen van de deelnemende clubs kunnen ongeacht leeftijd gratis naar het KLM Open. 

    Inschrijven via je golfclub of golfprofessional die de inschrijving doet via degolfacademie@ngf.nl

zaterdag: 12.00-14:00 uur

zondag: 11.00-13.00 uur

Familiegolfactiviteit waar families een midgetgolf-parcours kunnen spelen en allerlei leuke Fun Factory spellen kunnen doen voor het plezier, maar ook voor leuke prijzen.Wil je zeker mee kunnen doen, schrijf je dan vast in via degolfacademie@ngf.nl.

zaterdag: 15:00-17:00 uur

zondag: 14:00-16:00 uur

  • GirlzGolf: alle meisjes kunnen op zondag 13 september om 12:00 uur deelnemen aan een Girlz Golf-activiteit die tot 13:30 uur duurt. Onder begeleiding gaan de meiden de baan in en natuurlijk doen we er alles aan om een meet & greet te organiseren met een Tourspeler. Het is fijn als de meisjes zich al willen aanmelden, zodat we genoeg begeleiding kunnen regelen. Aanmelden via myrte@ngf.nl.