Bart Nolte en Tita McCart
Ook in 2015 weer de sterkste, Bart Nolte en Tita McCart.
Beeld: Ronald Speijer

McCart en Nolte prolongeren titel

2 augustus 2015 Redactie GOLF.NL
Het NK Matchplay Senioren Dames en Heren is andermaal gewonnen door Tita McCart en Bart Nolte. De twee spelers van de Koninklijke Haagsche in Wassenaar prolongeerden op de baan van GC Houtrak hun titel.

Bij de heren ging de finale weer tussen Bart Nolte en clubgenoot Rolf Esser. Net als in 2014 moest Esser (met 5&4) buigen voor het regelmatige spel van Nolte. Voor Bart Nolte was het zijn vierde titel op rij. 

'Ik heb weer gewonnen, maar dit keer op een echte golfbaan, dat scheelt', vertelde de Hagenaar na afloop in het clubhuis. 'De betere golfers blijven dan over en dan wordt het makkelijker. Het putten blijft op dit moment mijn zwakste punt. De afsluitende birdie hoefde niet eens meer. Ik had twee putts voor de overwinning en de druk was weg, dan lukt het bijna altijd. Als ik een slechte dag heb en Rolf een goede, dan is de uitslag anders.'

Bij de dames won voor de derde keer op rij, en voor de vierde keer in vijf jaar, Tita McCart. De in Engeland wonende speelster van de Haagsche pakte met moeite een 1-up zege ten koste van Nan Croockewit van de Hilversumsche.
'Ik ben heel blij, ik heb hard moeten werken', vertelde de opgeluchte winnares. 'Ik heb goed gespeeld al ging het in de finale wat minder maar dat gold voor ons beiden.'

Voor Nan Croockewit was het de eerste keer dat ze deelnam aan het NK Matchplay Senioren. Ze bood McCart genoeg tegenstand om het tot het eind toe spannend te houden. 'Nan speelt heel steady en dan mag je geen fouten maken. Ik speelde de afgelopen drie dagen heel lekker en met mijn zus als caddie was het een leuk toernooi'.

Bij de dames werd Laurence Nolte derde na een overwinning op Liesbeth van Dommelen, de vijfvoudig matchplay kampioene van Houtrak. Bij de heren legde Henk Jansen van de Dommel beslag op de derde plek na winst op Don Wedman van Houtrak.

Uitslagen Dames

Uitslagen Heren

Lees meer over

Amateurs Senioren Topgolf