Zhen Bontan
Zhen Bontan plaatste zich op het Rijk van Nunspeet voor de halve finale van het NK Matchplay. Ook Myrte Eikenaar, Roos Haarman en Marit Harryvan waren succesvol.
Beeld: Golfsupport.nl

NK Matchplay nadert ontknoping

1 augustus 2015 Redactie GOLF.NL
Op Het Rijk van Nunspeet en Houtrak werd zaterdag onder de zon hard gestreden voor een plaats in de halve finales van het NK Matchplay.

Heren

Zondag op het Rijk van Nunspeet zal Patrick Groen de grote verrassing zijn in de halve finales van het NK Matchplay. Groen versloeg op zaterdagochtend Jeroen Schouten, die een dag eerder verrassend korte metten had gemaakt met titelverdediger Sven Korver. Vervolgens was Groen in de kwartfinale ook te sterk voor Laurens Jansen (2&1).

Robin van Deutekom won op zijn beurt weer verrassend van routinier Jelle Zaanen. 'Ik speelde niet slecht, maar Robin speelde heel steady en heel goed,' aldus Zaanen over zijn verliespartij tegen Van Deutekom, die speelt tegen 'verrassing' Patrick Groen.

Matchplay-specialist Frank van Hoof moest zijn meerdere erkennen in de goed spelende Ruben van Uden. Jordy Kuijsters won met 2 up van Ricky Sanders en verzekerde zich zo van een plaats bij de laatste vier en speelt zondag tegen Van Uden.

Dames

Zhen Bontan maakte het bij de dames op één dag twee keer spannend. In zowel de tweede ronde als de kwartfinale stond ze lang down, maar ze won beide partijen alsnog op achttien.

De 17-jarige Roos Haarman veroverde haar plek bij de laatste vier door met  6&5 te winnen van leeftijdsgenoot Godelieve Brasz.

Marit Harryvan was veel te sterk voor Floor Sinke en speelt in de halve finale tegen Myrte Eikenaar. De dertienjarige Lizzy Peeters bood met mooi spel knap tegenstand in haar partij tegen Eikenaar, maar kon niet voorkomen dat Eikenaar wederom kans maakt op de eindzege.

Senioren

In zowel het mannen- als het damesschema waren er op Houtrak weinig grote verrassingen in de derde ronde en de kwartfinales.

Bart Nolte versloeg Pem van Heek (3&2) en mag morgen aantreden tegen Henk Jansen, die met 4&3 te sterk was voor Jart Sluiter.

Onno Meijer speelde een mooie wedstrijd tegen Don Wedman. Lang stond de speler van de Rosendaelsche onder par en up, maar op de laatste holes maakte Wedman dankbaar gebruik van de fouten van Meijer en verzekerde hij zich met 2&1 van een plaats in de halve finale.

De tegenstander van Wedman in de andere halve finale is Rolf Esser, die in een eveneens spannende partij met 1 up een maatje te groot was voor Jan van Beek.

Bij de dames staan Laurence Nolte en Nan Croockewit tegen over elkaar in de halve finale. Nolte had een zware kluif aan Nicoline Everard en stond lang down maar wist op de achttiende alsnog te winnen.

Croockewit won met 5&4 ruim van Diana Mulder. In de bovenste helft van het schema treffen Tita Mccart en Liesbeth van Dommelen elkaar. McCart walste met 7&6 over Monique Lembeck heen. Alexandra Clipper ging met 4&3 ten onder tegen van Dommelen.

Schema heren

Schema dames

Schema heren senioren

Schema dames senioren

Lees meer over

Amateurs Topgolf