Noordelijk Golf Tour begonnen

7 april 2015 GOLF.NL
Op vrijdag 3 april was de aftrap van de Noordelijke Golf Tour in 2015.

Zuid-Drenthe

De wedstrijdreeks is begonnen op de 9-holes inland links course van Golfbaan Zuid-Drenthe in Erica, een nieuwkomer op de Tour. ‘Na het succes van 2014, de eerste editie, heb ik besloten om zes wedstrijden te organiseren in plaats van vier’, zegt organisator Martin van der Schans. Zuid-Drenthe vervulde het gastheerschap voortreffelijk. De baan werd met alle mogelijke middelen in een goede conditie gebracht en zo konden we een extreem natte week goed eindigen.’

De eerste wedstrijd kende met 48 deelnemers een record aan inschrijvingen. Willem Jaap Engbers, lid van de Noord-Nederlandse Golf & Country Club, speelde een ronde 76 (+6) en won daarmee zowel de bruto als netto (71) prijs in de strokeplay-categorie (tot handicap 11,4). Marja Bodewes (GC de Compagnie) en Freek Burbach (Noord-Nederlandse) werden verdienstelijk 2e en 3e. Paul Kern (Noord-Nederlandse) behaalde in de handicapcategorie 11,5-22 een stablefordscore van 34 punten en won nipt voor Ina van der Schuur (GC De Compagnie) en Harrie Wijntjes (GC Duurswold).

Duurswold volgende stop

De Noordelijke Golf Tour gaat op 22 mei verder op Golfbaan Duurswold. Deze wedstrijd is inmiddels volgeboekt. Voor de andere vier wedstrijden (19 juni GC De Compagnie, 21 augustus Noord-Nederlandse G&CC, 18 september DGC De Gelpenberg & 9 oktober Drentsche G&CC) kan nog ingeschreven worden. Voor een plek in het eindklassement zijn drie dagscores nodig, maar golfers kunnen ook meedoen aan minder wedstrijden. Opgeven kan via noordelijkegolftour@hotmail.com.