NGF Jeugdtours 2015 van start

20 april 2015 NGF
Zaterdag 11 april zijn de eerste wedstrijden van de drie jeugdtours van de NGF gespeeld.

Op drie verschillende banen ging de beste jeugd van Nederland van start. De ontvangende baan van de Mini Tour was Soestduinen. Golfbaan Harderwold kreeg de Challenge Tour op bezoek en golfbaan Dorhout Mees was het decor van de eerste Future Tour van het jaar.

Bij de spelers van de Mini Tour ging de eerste plek bij de meisjes naar Charlotte Roodenburg met 57 stablefordpunten. Bij de jongens won Teun de Vos de eerste Mini Tour wedstrijd van het jaar met een knappe 68 stablefordpunten. De jeugd van de Mini Tour speelt stableford tegen double bogey.

De Challenge Tour, die gespeeld wordt door jeugd tot en met 15 jaar, werd bij de jongens gewonnen door Max van Kuilen met 78 slagen. Danique Stokmans won met ruime afstand de eerste Challenge Tour bij de meisjes met een score van 82.

Op de Future Tour lagen de scores met name in de top-10 van de jongens een stuk dichter bij elkaar. Met een slag verschil wist Floris Veth de winst met 76 slagen naar zich toe te trekken. Daphne van Houten van Golfclub de Haenen won bij de meisjes met een score van 77.

Op 6 mei zullen de tweede wedstrijden van de NGF Jeugdtours gespeeld worden op dezelfde locatie: Het Rijk van Nijmegen. 

}