Koen Rutten
Nick Nolte (l) en Koen Rutten (r) wonnen hun partij tegen Noordwijk.
Beeld: Golfsupport.nl

Verrassingen in hoofdklasse competitie

11 april 2015 Redactie GOLF.NL
In de Hoofdklasse van de NGF Competitie waren er dit weekend een aantal verrassende uitslagen.

In de vierde speelronde van de hoofdklasse competitie waren er vooral bij de heren poules een aantal verrassende uitslagen. 

Bij de dames wonnen de team waarvan verwacht werd dat ze zouden winnen. De Haagsche en De Noordwijkse wonnen in poule D1 makkelijk hun wedstrijden van respectievelijk Broekpolder en Princenbosch. Bij Zeewolde - Houtrak was het spannender. Zeewolde stond na de foursomes 4-2 voor, maar moest tot de laatste partij van Liëtte Hoogendoorn wachten tot het de overwinning kon vieren.

In poule D2 walste Amelisweerd met 18-0 over De Graafschap heen. Ook de Noord Nederlandse en De Pan wonnen hun wedstrijden.

Bij de heren kwam de grootste verrassing in poule H2. Daar won de Haagsche met 10-8 van Noordwijk. Koen Rutten was de grote man bij De Haagsche. Hij war samen met Nick Nolte in de foursomes goed voor twee punten en wist ook zijn single tegen Bernard Geelkerken met 2/1 te winnen.

In poule H2 was het gelijke spel tussen Houtrak en de Eindhovensche de grootste verrassing. De landskampioen (Eindhovensche) stond na de foursomes 4-2 voor, maar verloor de singles met 7-5. Vooral de 6/5 overwinning van Philip Bootsma op Nick Veldman was indrukwekkend. 

De uitslagen

D1 (op de Eindhovensche)

Zeewolde - Houtrak 10-8

Haagsche - Broekpolder 15-3

Noordwijkse - Princenbosch 14-4

D2 (op de Dommel)

Noord Nederlandse - Wouwse Plantage 12-6

Amelisweerd - De Graafschap 18-0

De Pan - Hilversumsche 14-4

H1 (op de Noord Nederlandse)

Houtrak - Eindhovensche 9-9

Kennemer - De Merwelanden 7-11  

Hoge Kleij - Broekpolder 10-8

H2 (op Princenbosch)

De Pan - Haarlemmermeersche 12-6

Noordwijkse - Haagsche 8-10

Prise d'Eau - Amelisweerd 7-11

}