Moyland
Golf International Moyland

Moyland wordt pay-and-play baan

26 april 2015 Redactie GOLF.NL
Golfresort Schlosss Moyland, een baan die veel Nederlandse golfers trekt, wordt 'pay-and-play'.

Een Nederlands-Duitse investeringsgroep brengt weer nieuw leven op Golfresort Schloss Moyland. Deze golfbaan ligt vrijwel tegen de grens met Nederland aan in de Kreis Kleve. 

Vanwege een faillissement was de baan lange tijd niet toegankelijk voor golfers. De nieuwe ondernemers zien naast golfers in het Niederrhein gebied ook Nederlandse golfers en bedrijven in met name oostelijk Nederland als doelgroep voor Golf International Moyland.

Golf International Moyland 

De baan krijgt als nieuwe naam Golf International Moyland en wordt pay-and-play. Daarmee wordt de golfbaan openbaar toegankelijk, iets waarmee onze oosterburen nauwelijks ervaring hebben. 

Op een 6-holes shortgolfbaan, in beheer van de Golfacademie, kunnen mensen zonder golfervaring de sport bedrijven. 

De  Nederlandse managers van de nieuwe onderneming, Leendert van der Gevel en Eric Lampe, hechten er grote waarde aan dat de golfaccommodatie straks voor alle golfliefhebbers toegankelijk en bereikbaar wordt. 

Leendert van der Gevel: ‘Laagdrempeligheid, een goede sfeer en een fantastische ambiance zien wij als voorwaarde om succesvol te kunnen ondernemen in de golfsport. Ook Nederlandse golfers kunnen straks met een klantvriendelijk online systeem starttijden reserveren op deze Duitse golfbaan.’

Direct na Pasen zijn de professionele onderhoudswerkzaamheden begonnen om de golfbaan weer in topconditie te brengen. De herstart van golfen op de 18-holes championship course moet circa 1 juli 2015 aanstaande plaatsvinden. Voor de driving range en Golfacademie kunnen golfers vanaf medio mei al terecht op de golfaccommodatie. 

De golfbaan ligt op een ruim terrein van 82 hectare, met oude bosbestanden en forse waterpartijen. ‘De greens hadden altijd een topkwaliteit en zullen deze kwalificatie door de Nederlandse expertise van golfbaanaannemer AHA de Man ook terugkrijgen,’ aldus Friso Verhoeve van AHA de Man. Hij is namens dit bedrijf de verantwoordelijke man voor het opknappen en later het dagelijks beheer van de golfbaan.

Xanten

De golfbaan ligt in een aantrekkelijke omgeving met toeristische hoogtepunten zoals het oude Romeinse Xanten, de beroemde Kleefse tuinen, Wunderland Kalkar. Daarnaast ontvangt ook het nabijgelegen Museum Schloss Moyland jaarlijks zo’n 300.000 liefhebbers van moderne kunst.

Uit branchegegevens blijkt dat het Nederlandse deel van het verzorgingsgebied van de golfbaan bij Bedburg-Hau circa 1,6 miljoen inwoners telt. Daarmee is de potentie voor de zogenaamde vrije golfers volgens de investeerders erg groot. Ook blijken alleen al in de oostelijke delen van Gelderland, Overijssel, Noord-Brabant en Limburg ruim 60.000 golfers op nog geen half uur vanaf Golf International Moyland te wonen. 

}