PBGC

Samenwerking banen in Benelux

21 april 2015 Redactie GOLF.NL
Zestien banen in Belgiƫ, Nederland en Luxemburg werken vanaf nu nauw samen onder de naam Premium Benelux Golf Courses.

Premium Benelux Golf Courses (PBGC) en Open Golf Club (OGC) hielden afgelopen zaterdag een persconferentie op de Maastrichtse (International Golf Maastricht), de baan die deels in Nederland ligt en deels in België.

Premium Benelux Golf Courses werd in 2012 opgericht als Premium Belgian Golf Courses en telde toen negen Belgische golfbanen. De PBGC is nu uitgebreid naar 16 banen in België, Nederland en Luxemburg, vandaar de naamswijziging.

De Nederlandse banen in PBGC zijn Best Golf, de Maastrichtse en Golfpark de Turfvaert. De andere banen: twaalf in België en één in Luxemburg.

De doelstellingen van het samenwerkingsverband zijn:

1 Golf en toerisme in de Benelux en het buitenland te promoten.

2 De leden van de banen in het verbond een optimale tevredenheid verzekeren; de leden krijgen 35 procent korting op de greenfee van PBGC-banen.

3 Onderlinge ervaringen uitwisselen ten aanzien van het optimaal exploiteren van hun golfbanen.

4 De organisatie van wedstrijden (niet alleen voor eigen clubleden).

Open Golf Club Trophy voor iedereen

Premium Benelux Golf Courses werkt nauw samen met Open Golf Club. Dit is een internationale keten van hotels en zo’n veertig golfbanen in Frankrijk, Spanje, Italië, Portugal, Marokko en België (Cleydael). PBGC-golfers krijgen korting op de greenfee van OGC-banen in Frankrijk (25 procent) en bij alle Blue Green-clubs (ook 25 procent).

PBGC en OGC organiseren dit jaar samen de Open Golf Club Trophy. De kwalificatiewedstrijden worden gehouden op Millennium, Palingbeek, Clervaux,

Bercuit en Best. De tweedaagse finale is op Hardelot in Frankrijk. De eerste kwalificatiewedstrijd van de Open Golf Club Trophy was afgelopen zaterdag op de Maastrichtse. 

De Trophy is open voor alle golfers uit de Benelux en omliggende landen.

Meer informatie: pbgc.be.

Trophy

Lees meer over

Banen Clubs