Maarten Lafeber
Maarten Lafeber bij een andere feestelijke gelegenheid, de opening van nieuwe holes op De Tongelreep

Lafeber bij opening Golfcampus De Tongelreep

14 april 2015 Redactie GOLF.NL
Golfclub de Tongelreep meldt dat de vereniging geïnvesteerd heeft in ‘een driving range van de toekomst’. Aanstaande zaterdag worden de nieuwe oefenfaciliteiten geopend.

Op zaterdag 18 april 2015 opent Bianca van Kaathoven, wethouder sportzaken van de gemeente Eindhoven, de geheel vernieuwde driving range en (indoor) les- en oefenfaciliteiten op De Tongelreep. Maarten Lafeber, voormalig jeugdlid van de vereniging, zal de nieuwe accommodatie als eerste in gebruik nemen.

Aantrekkelijk oefenen

Onder de naam ‘Golfcampus De Tongelreep’ wordt volgens de club ‘ingespeeld op trends en ontwikkelingen in de golfsport die vragen om nieuwe concepten’. De Tongelreep wil beginnende, gevorderde en vrije golfers een accommodatie bieden voor onbeperkt en aantrekkelijk oefenen en spelen. De Golfcampus bestaat uit een driving range, een indoor centrum en een 6-holes par-3 baan. De toegang is laagdrempelig; bezoekers hoeven geen lid te zijn van De Tongelreep of een andere golfclub.

De driving range is ingedeeld in verschillende zones die de werkelijkheid van een golfbaan benaderen. Vanuit de ‘driving zone’ wordt geslagen naar een echte fairway en bovendien zijn er hoogtepalen geplaatst die het exact oefenen van richting en balvlucht mogelijk maken.

Vanuit de ‘fairwaywood zone’ en ‘iron/wedge zones’ wordt geslagen naar zes verschillende grasgreens op exacte afstanden. In totaal zijn er circa 40 verschillende aanspeelmogelijkheden.

Oefenbunkers en grote chipping en putting greens maken het mogelijk om alle facetten van het korte spel te trainen. De driving range is verlicht in de avonduren en heeft deels overdekte afslagplaatsen. Hierdoor, en door het gratis verstrekken van ballen, is onbeperkt oefenen mogelijk.

Het indoorcentrum bestaat uit een grote lesruimte voor de golfprofessionals en een speciale putting ruimte. De professionals beschikken over moderne technische hulpmiddelen zoals de Flightscope, SAMBalanceLab (in- en outdoor) en SAMPuttLab. Daarnaast is er een professionele clubfitter werkzaam op De Tongelreep waardoor golfers clubs ter plekke kunnen proberen en laten aanmeten en aanpassen.

De 6-holes par-3 baan is een volwaardige oefenbaan voor diverse categorieën golfers. Beginnende golfers kunnen hier ervaring opdoen voordat zij de grote baan op mogen. Voor gevorderde golfers is de par-3 baan uitstekend geschikt om het korte spel te oefenen. Er is volgens De Tongelreep bovendien een groeiende groep (oudere) golfers die de voorkeur geeft aan een kleinere baan in plaats van een langere en meer tijdrovende ‘championschip course’.

Horeca koppelen aan oefenaccommodatie

Door de ligging van het clubhuis pal aan de Golfcampus heeft de club de mogelijkheid ‘om horecaconcepten te koppelen aan het gebruik van de campus; hierdoor kan worden ingespeeld op de toenemende behoefte om de “golfbeleving” te benadrukken.’

Golfclub de Tongelreep citeert in een persbericht over de Golfcampus Jimmy van Heuven Staereling, hoofd opleidingen van PGA Holland. Hij zegt in het magazine Golf.nl van maart 2015: ‘Ik voorzie dat de klassieke proshop een swingfittingcentrum wordt en dat iedere pro een eigen lesstudio heeft, met geavanceerde apparatuur om de swing en puttingstroke te analyseren. Ranges benaderen in 2040 veel meer de werkelijkheid van een golfbaan, dus er zijn fairways, bunkers en greens en je kunt er alle schoten nabootsen.’

‘Dit toekomstbeeld is in 2015 werkelijkheid geworden op De Tongelreep’, zegt het bestuur van de club.

Lees meer over

Banen Clubs