Pure Grips

PURE Grips: nooit nat

13 april 2015 Redactie GOLF.NL
PURE Grips is een Amerikaans merk dat sinds 2009 bestaat en nu ook twee jaar in Europa actief is. Het doel van het bedrijf was tweeledig: grips van een betere kwaliteit maken die gemakkelijker op een shaft gezet kunnen worden.

Rubber

De grips van het merk zijn 100 procent rubber. ‘Het is een natuurproduct, gemaakt zonder synthetische toevoegingen’, zegt Jonathan Fennes van JA Equipments, de distributeur in Nederland en België. ‘De grip is sticky - plakt - en het grote voordeel is dat je hierdoor meer grip hebt, je hoeft minder te knijpen. En PURE Grips op je clubs kan je droog houden. Bij regen droog je de grip af met je handdoek en hij plakt meteen weer aan de handen. Andere grips blijven vochtig waardoor ze glad worden.'

Bij traditionele grips wordt gewerkt met tape (dubbelzijdig) en solvent (wasbenzine), bij PURE Grips is dat niet nodig. ‘We blazen de grip met lucht erop’, zegt Fennes. ‘We blazen de lucht door de grip, waardoor de grip zich iets opent en eenvoudig over de shaft geschoven kan worden. Nadat we de lucht er weer vanaf halen sluit de grip zich om de shaft en trekt de grip zich vacuüm. Je kan meteen spelen, je hoeft niet te wachten totdat de lijm opgedroogd is. Je haalt de grip er met lucht ook heel makkelijk weer vanaf.’ Een setje regrippen doe je in een handomdraai, terwijl traditionele grips al snel een half uur kost.

Kleuren en diktes

De rubber grips (voor ijzers en houten maar ook voor putters) zijn in allerlei kleuren en verschillende diktes te koop, voor de grootste tot de kleinste handen. Ook is het mogelijk om je grips te personaliseren met je eigen naam of logo.

Pure Grip
Verschillende club- en puttermerken (bijvoorbeeld Miura, Scratch, Edel, Bettinardi, SeeMore en Gianini) worden standaard uitgerust met PURE Grips.

Pro Golf Tour-speler Robin Kind en de amateurs Kevin Reints, Mike Toorop, Mayka Hoogeboom spelen met PURE Grips. Op de grote tours zijn Ryan Moore, Retief Goosen en Christina Kim Pure Grips-spelers. De gehandicapte speler Jurgen Boom, die alleen met zijn rechterarm kan swingen en voor wie een goede grip noodzakelijk is, speelt ook met het nieuwe merk.

Fennes benadrukt dat golfers zich geen zorgen hoeven te maken over het gewicht van rubberen Pure Grips: “De DTX van PURE Grips bijvoorbeeld zijn superlicht, ze wegen maar 41 gram.” De DTX-grips zijn ontwikkeld in samenwerking met Hank Haney, de voormalige coach van Tiger Woods, en zijn de tegenhanger van de populaire koordgrips van concurrent Golf Pride.

Meer informatie: ja-equipments.com.

Lees meer over

Equipment