Deelnemers aan de Spiegel 2015
Beeld: GC Houtrak
Houtrak Dames Senioren 1, vlnr Marianne Kortekaas, Ineke Mulder, Karin Eizema, Gebke Poelman, Francine Saxton, Liesbeth van Dommelen

Houtrak wint Spiegel en Weegschaal

1 april 2015 GOLF.NL
Afgelopen week zijn op Golfclub Houtrak de startwedstrijden van de seniorencompetitie gespeeld. Zowel de wedstrijd voor de dames (de Spiegel) als de heren (de Weegschaal) werd door Houtrak gewonnen.

De Spiegel en de Weegschaal zijn te vergelijken met de Barometer en Thermometer voor de hoofdklasseteams van de NGF Competitie. De wedstrijden zijn allereerst een aftrap voor de competitie waarin de teams zich met elkaar kunnen meten. De Spiegel en de Weegschaal zijn ook een soort reünie voor de spelers, maar door promoties en degradaties zijn er elk jaar natuurlijk ook nieuwe

gezichten.

Omdat Houtrak Dames Senioren 1 en Houtrak Heren Senioren 1 vorig jaar landskampioen zijn geworden, was het aan de club bij Amsterdam om de wedstrijden te organiseren. En de heren en dames van Houtrak wonnen op eigen terrein ook de aftrapwedstrijden. 

De overwinning bij de dames was nipt. De spelvorm was greensomes, waarbij de beste twee scores van het team opgeteld werden. Bij een gelijke stand zou de derde score doorslaggevend zijn. En dat gaf de overwinning aan Houtrak, met maar één punt verschil.

Voor de senioren begint de competitie op 3 april 2015.


}