Beeld: Alan Rijks Golfbaanarchitectuur
Advertorial

5 betaalbare linksbanen op korte afstand

Beeld: Alan Rijks Golfbaanarchitectuur
Eric Bakker zegt de leukste baan van Nederland te hebben als directeur van golfreizenspecialist Pin High Golftravel. Deze zomer ervoer hij weer eens de schoonheid van linksbanen, al varend langs de Noordzeekust. Hij zet de 5 mooiste in de buurt voor je op een rij.

Golfen door de duinen, het geruis van de branding, de zilte zeelucht en de wind in de haren. Genieten van golf zoals het ooit bedoeld is geweest. Maar ook knalgele fairways in de zomer en schraal gras. Op televisie komen ze regelmatig voorbij tijdens de grote toernooien. Maar die banen zijn vaak onbetaalbaar en lastig te boeken. Waar kan je terecht voor zo’n ervaring? Hier 5 betaalbare links banen die je makkelijk met de auto kunt bereiken.

Texel, Nederland

De enige 18-holes-linksbaan in Nederland die op alle dagen greenfeespelers welkom heet. Nieuwe en oude duinen gaan naadloos in elkaar over. Geopend in 1994 en daarmee een jonkie vergeleken met de oude banen maar een genot om te spelen. Wel op tijd boeken want de baan en de hotels op Texel zijn heel populair.

Royal Ostend - linksbaan in Belgiƫ

Royal Ostend, België

Sinds dit jaar is het via Pin High mogelijk deze baan uit 1903 te spelen. Potbunkers, duinen, prachtig uitzicht over zee en heel veel historie. De mooiste linksbaan van België (zie foto hiernaast)!

Wimereux, Frankrijk

Net over de Belgische grens ligt in Noord-Frankrijk deze baan uit 1901. Kanariegele fairways in augustus, struiken, zand en ruige teeboxen. De greens zijn prima maar hard, linksgolf zoals het ‘hoort’. Bejubeld door de één, verguisd door de ander. Maar ook prachtige vergezichten tot de Britse krijtrotsen.

Touquet La Mer, Frankrijk

Iets zuidelijker aan de Franse kust ligt deze beroemde baan (zie grote foto hieronder). Nadat in 1904 Foret werd geopend was het in 1928 de beurt aan La Mer. Een topbaan, prachtig gelegen in de duinen. Je ziet de zee niet maar je hoort, voelt en ruikt hem wel. Het onderhoud is hier sinds een aantal jaren iets minder spartaans dan op Wimereux en daardoor speelt hij iets vriendelijker.

Golf Etretat - linksbaan in Frankrijk

Etretat, Frankrijk

Ietsje verder rijden maar wat een fraai gelegen baan (zie foto hiernaast). De moeite meer dan waard. Boven op de krijtrotsen heb je op 18 holes zicht op de Atlantische Oceaan. Hole 10, strokeindex 1, vereist stalen zenuwen: de teebox met 220 graden zeezicht, een diepe vallei en altijd publiek. Als je dan een goede drive slaat…

Ook zo’n zin gekregen om één van bovenstaande banen te spelen? Je vindt ze allemaal op de website van Pin High.

Over de auteur

Erik Bakker - Pin High Golftravel

Eric Bakker (57) startte ruim 30 jaar geleden met 2 partners Pin High Golftravel. Het is zijn passie om golfers te verrassen met de leukste hotels en bijzondere banen. Twee keer per jaar zelfs letterlijk als hij als reisleider meegaat met een ‘surprisereis’ naar een tot vertrek onbekende maar heel bijzondere bestemming. Pin High is marktleider op het gebied van golfvakanties in Nederland en Vlaanderen en behoort tot de top 10 van de wereld. Voor GOLF.NL schrijft Eric over reiservaringen en interessante wetenswaardigheden over golftrips.

 

 

 

Lees meer over
Blog Reizen