Golfreizen

Op golfvakantie naar Portugal

Portugal is een populaire winterbestemming voor golfers. En niet voor niets. Het klimaat, de prachtige natuur en het grote aantal golfbanen spreken duidelijk in het voordeel van het zonnige Zuid-Europese land.

Het warme Portugal is een perfecte bestemming in de maanden dat het koud is in Nederland. Het is een kleine drie uur vliegen en vliegtickets zijn in het algemeen niet duur. In de zomer is het erg warm in Portugal maar van oktober tot en met april leent het klimaat zich uitstekend voor golf.

Er zijn zo'n negentig golfbanen in het land en de meeste zijn heel goed omdat de initiatiefnemers internationale toparchitecten aantrokken. De eerste banen werden aangelegd door Britten, vooral in de Algarve, en in deze kustregio liggen vanouds de meeste golfbanen. Maar er zijn ook veel golfclubs in de omgeving van Lissabon en Porto en op Madeira en de Azoren. 

De golf courses in Portugal worden vooral bevolkt door toeristen en daarom zijn er ook veel banen met een hotel op het golfterrein. Ondanks de lange kuststrook zijn er maar enkele duin- en linksbanen. Voorbeelden zijn West Cliffs (nr 2), Vale do Lobo (nr 9) en Praia D'el Rey (nr 11).

Best gewaardeerde banen

Portugal is een populaire bestemming bij Nederlandse golfers. Maar welke banen moet je spelen als je in Portugal bent? De Golfers' Choice ranglijsten van Leadingcourses.com geven een goed inzicht. Deze ranglijsten zijn samengesteld op basis van beoordelingen van golfers op de website Leadingcourses.com. 

De best gewaardeerde golfbanen in Portugal in 2019? Hieronder staat de top 10, met achter de naam van de baan het gemiddelde cijfer dat golfers geven. Het gemiddelde cijfer betreft niet alleen de waardering van golfers voor de golfbaan maar ook voor de algemene indruk van de club, het onderhoud, voorzieningen zoals de oefenfaciliteiten, het clubhuis en de prijs-kwaliteitverhouding.

   Golfbaan  Cijfer   Streek
 1   Monte Rei G & CC
 9,2  Algarve
 2  West Cliffs
 8,8  Ten noorden van Lissabon
 3  Oceanico Faldo Course
 8,6  Algarve
 4  Royal Obidos Spa & Golf Resort
 8,5  Ten noorden van Lissabon
 5  Troia Golf
 8,4  Ten zuiden van Lissabon
 6  Vidago Palace GC
 8,3  Porto
 7  Victoria Golf Course-Dom Pedro Golf 
 8,3  Algarve
 8  Quinta do Lago (foto boven)
 8,3  Algarve
 9  Vale do Lobo
 8,3  Algarve
 10  Estela GC
 8,2  Porto
Bekijk hier de volledige ranglijst


Lees meer over
Reizen