Golfreizen

Wat is hot in de winter?

Het is 365 dagen lang altijd wel ergens lekker weer, dus als je écht de zon wilt ‘voelen’ tijdens je ronde, kun je natuurlijk in de winter de warmte opzoeken. Maar wat is hot?

Tunesië

Een tijdje lang was Tunesië uit de gratie, maar (golf-)reisaanbieders boeken weer volop reizen naar het Noord-Afrikaanse land. Volgens insiders is dit ook een fijne bestemming om je met je competitieteam voor te bereiden op het wedstrijdseizoen. Het is wat prijsvriendelijker dan de luxe golfstrips in Spanje en Portugal, en de kwaliteit van de banen doet er nauwelijks voor onder. Citrus Golf (45 holes, zie foto bovenin) steekt er wat dat betreft bovenuit. Om een indruk te geven: een all-inclusive hotel aan zee vlakbij de baan en of een vijfsterrenhotel uit de keten Leading Hotel of the World; met zeshonderd euro voor een week inclusief greenfees kom je al een eind.

Spanje/Portugal

Als je Florida te ver vindt (of toch te kostbaar), dan kun je ook dichter bij huis overwinteren. Dat is natuurlijk een geliefde tijdsbesteding van pensionado’s. Maar ook de werkende golfer (m/v) kan ervoor kiezen om in de winter drie weken lekker op golfvakantie te gaan. Doe de kachel uit, trek de deur achter je dicht en zoek buiten de schoolvakanties om naar aangenamere oorden. Het zachte klimaat rond Lissabon bijvoorbeeld is heel aantrekkelijk (met linksbanen als Praia del Rey (op de foto hierboven) en West Cliffs als speeltuin) of pak een paar weken in een appartement in Zuid-Spanje in de buurt van meerdere golfbanen. Of trek naar nog zuidelijker, naar Madeira en de Canarische Eilanden. 

Griekenland

Kreta zet met hulp van vliegmaatschappijen de deuren wijd open voor wintertoeristen die niet zo zeer willen bakken in de zon, maar wel behoefte hebben aan leuke activiteiten in een aangenaam temperatuurtje. Je kunt tot eind november rechtstreeks vliegen op Kreta en die luchtbrug wordt al half februari hersteld. Dat mag best uniek worden genoemd want de meeste eilanden in Zuid-Europa gaan eind oktober op slot en komen pas in april weer tot leven. De Crete Golf Club (op de foto hierboven) is een topbaan waaromheen je een aardig golftripje kan plannen. Porto Elounda is een 9-holesbaan op het eiland.

Marokko

Noord-Afrika heeft de golfer steeds meer te bieden. Naast Tunesië is Marokko meer dan een goed voorbeeld en met name de regio Marrakesh is populair. De keuze in boutique hotels, vijfsterren(golf)resorts en all-inclusive hotels is bijna duizelingwekkend. De golfbanen zijn niet overvol zoals soms in Portugal en de prijzen – net als het weer – aangenaam. (Op de foto hierboven: Golfbaan Assoufid in Marrakesh.)

Verenigde Staten

Florida. Sunshine State in de Verenigde Staten. Het wemelt er van de golfbanen (meer dan 1250!) dus leef je uit. Naast het boeken van een goed georganiseerde golfreis van alle gemakken voorzien, kun je natuurlijk ook zelf op pad als het avontuur je in het bloed zit. Populair in Florida is het boeken via zogenaamde golfbrokers, websites waar je kunt zien met welke fikse kortingen je op de meest dure banen kunt spelen. Want elk open plekje in de flight-indeling van een dag kost een baan immers geld en de (commerciële) banen in Amerika zijn bereid om die laatste plekjes tegen dumpprijzen weg te geven. (Op de foto hierboven: Kelly Plantation Golf Club.)

Lees meer over
Reizen