Beeld: De Five Nations, een van de topbanen in België
Golfreizen

Genieten van het golfleven doe je óók in België

Beeld: De Five Nations, een van de topbanen in België
België. Bel-gie-je. Was er ooit een Nederlandse band die misschien licht twijfelde over België, golfers doen dat natuurlijk al lang niet meer. Onze zuiderburen hebben alles wat golfende levensgenieters aanspreekt.

De Bourgondische levensstijl waar de Belgen maar wat ‘fier’ op zijn, is natuurlijk te benijden. Genieten van het leven met een hapje en drankje erbij, wie steekt er niet zijn vinger voor op? Onze zuiderburen hebben dan ook een aantal typische Belgische lekkernijen die wij inmiddels ook wel kennen.

Wie steekt er niet zijn vinger op voor genieten?

Frieten

De Belgische frieten zijn over de hele wereld bekend en worden werkelijk overal geserveerd. Elk dorp in België heeft wel een frituur waar je het kan bestellen.

Chocolade

En wat te denken van de minstens zo beroemde chocolade? De Belgische chocolade wordt ook alom geroemd. Sinds vele jaren zijn mensen verslaafd aan de kenmerkende bonbons. Voor veel Belgen gaat er dan ook géén dag voorbij zonder chocolade, die in vele soorten wordt gemaakt.

Brusselse wafel

Wafels

Nu we toch zo ‘lekker’ bezig zijn, mogen de welbekende Brusselse of Luikse wafels niet onvermeld blijven. Deze behoeven géén extra uitleg. Een overheerlijk tussendoortje vaak geserveerd met fruit, slagroom en poedersuiker. 

 

Beeld: Hole 5 van Les Viviers, de baan bij Henri-Chappelle
Beeld: Hole 5 van Les Viviers, de baan bij Henri-Chappelle

Tafelen

Genoeg over lekkernijen. Laten we over de culinaire cultuur van België maar niet ook nog eens loftrompet steken, want dan zijn we nog wel even bezig. Het is toch wel bij eenieder bekend dat je bij onze zuiderburen heel goed kunt tafelen. En wie daar liever geen wijn bij drinkt, kan altijd terugvallen op een lekker Belgisch biertje. Zo’n heerlijke frisse pint is overigens ook voor of na het eten een aanrader. Met meer dan duizend soorten bier is er keuze genoeg.

Recepten

Niet bier naast het eten, maar in het eten? Dan hebben wij een leuk recept voor een overheerlijke Belgische stoofpot met bruin bier, wortel en pastinaak. En ook de Vlaamse klassieker Vol-au-vent (ragout hapje) is heerlijk. Het heeft wel wat voorbereiding nodig, maar het resultaat mag er zijn.

Golfen

Al die calorieën loop je er natuurlijk lekker af op de Belgische golfbanen. Ook daar is er een veelvoud van. Je hoeft niet ver over de grens om al een paar pareltjes tegen het lijf te lopen ... België is een fantastische golfbestemming met 89 golfclubs verdeeld over het hele land. De beste Belgische golfer is Thomas Pieters, de laatste Belg ook die in de Ryder Cup speelde (2016). De golfsport is in België in de laatste 20 jaar enorm gegroeid naar ruim 43.000 (actieve) golfers. België heeft dus voldoende mogelijkheden voor een heerlijk golfbreak waar gastronomie, prachtige natuur en fantastische steden (Brussel, Brugge, Leuven) zorgen voor een aangenaam verblijf. En vergeet vooral niet dat het dichtbij is, maar je er toch echt tussenuit bent.
Beeld: De prachtige stad Brugge bij avondlicht
Beeld: De prachtige stad Brugge bij avondlicht

Wist je dat ...

  • België rood kleurt als de Rode Duivels goed scoren op een Europees of wereldkampioenschap voetbal. Leuk weetje, de damesvoetbalploeg worden de ‘Red Flames’ genoemd en de nationale hockeyploeg de ‘Red Lions’. Alles geven voor de kleur van de liefde.
  • België rijk is aan kastelen en abdijen. Er wordt beweerd dat België het land is met de meeste kastelen per vierkante meter.
  • De componist Ludwig van Beethoven zijn roots (voorouders) heeft liggen in Mechelen. Dat verklaart ook het voorvoegsel ‘van’ in zijn naam.
  • Brussel niet alleen hoofdstad van België en Europa is, maar ook die van de strips! De Franstalige gemeenschap is de grootste producent van strips ter wereld per inwoner. Wie is er niet groot geworden met Kuifje en Asterix & Obelix?
  • De langste tramlijn ter wereld loopt langs de Belgische Kust. De Kusttram is 70 km lang en loopt van Frankrijk tot aan Nederland met 68 haltes en een duur van 2,5 uur.
Beeld: Het golfhotel op Five Nations
Beeld: Het golfhotel op Five Nations

Waarnaartoe?

De 3 favoriete locaties van PinHigh Golftravel in België:

Five Nations Golfhotel
In de populaire Belgische Ardennen, direct aan de spectaculaire golfbaan ligt het Five Nations Golfhotel. De oude boerenhoeve is getransformeerd tot een sfeervol hotel met authentieke elementen. Ervaar hier het ‘joie de vivre’ gevoel.
3 nachten, 1 diner en 2 greenfees va. € 269

Henri Chapelle Golf & Country Club
Op een prachtige locatie in de driehoek Aken, Luik en Maastricht ligt dit kleinschalige en gemoedelijke golfhotel. Met een directe ligging aan de 54 grensoverschrijdende holes vind je hier voldoende uitdaging voor een heerlijke golfbreak.
2 nachten, 2 diners en 3 greenfees va. € 279

Hotel Stiemerheide
In een prachtige bosrijke omgeving ligt dit populaire en sfeervolle hotel direct naast de afwisselende golfbaan. Niet voor niets wordt dit een gastronomische parel aan de baan genoemd. Laat de voortreffelijke keuken je hier vooral smaken.
2 nachten, 2 diners en 2 greenfees va. € 289


Lees meer over
Culinair Reizen Banen