Beleving en inspiratie

Wees voorbereid op een spontane golfronde

Spontaan 9 holes te spelen op een prachtige golfbaan langs de weg tijdens een vakantietrip? Carolien Karthaus-Spoor ziet geen enkele reden om dat niet te doen. De outfit heb je altijd wel bij je en clubs kun je huren. Een doosje golfballen onder de bijrijderstoel kan nooit kwaad. Bekijk haar tips.

Stél: je gaat op reis. En stél: je wilt, ondanks twee jonge kids, echt ongelofelijk graag ook golfen tijdens die reis. Wat niet echt handig is met alle spullen die je moet meesjouwen. Maar bij dit soort vraagstukken reageren manlief en ik gelukkig altijd unaniem: GEWOON DOEN.

Ik vind sowieso dat we minder moeilijk moeten doen: waar een surfer bij goede golven altijd en overal de zee in moet kunnen springen, zo moet je ook altijd en overal een balletje kunnen slaan. Dus, golfers: wees voorbereid voor áls er een prachtige baan in de buurt blijkt te zijn.

Met deze tips heb je geen smoesjes meer om niet spontaan 9 holes te spelen tijdens jouw vakantie.


Golfclub & -tas

Mocht je achterbank niet gevuld zijn met kids, koffers en buiten- en binnenspeelgoed, gooi dan gewoon je eigen golftas achterin. Maar mocht het passen en meten zijn, kies dan de voor jouw essentiële clubs en laat de rest thuis.

Kies voor een smalle golftas die makkelijk te tillen is. Nu heb ik weer een gigantisch Limited Edition bakbeest van een tas waar letterlijk twee ranke golftassen in passen, een vakantiegolftas zou voor mij geen overbodige luxe zijn. Ben je bang dat je clubs beschadigen, omdat ze opgestapeld liggen bij je andere bagage? Kijk eens naar een ‘backbone’: een stalen paraplu die je clubs beschermt.

Als je vooraf op de baan een set huurt, staat deze vaak al keurig klaar

Je kunt er uiteraard ook voor kiezen clubs te huren. Check dan wel even van tevoren of er huuropties zijn op de baan of in de buurt. Als je vooraf op de baan een set huurt, staat deze vaak al keurig klaar en wordt weer opgehaald als je klaar bent. Ik zou zeggen: kunnen we zo’n dergelijke service ook in Nederland introduceren?! Nog een andere optie: Iin Los Angeles hebben wij eens een tweedehands golfset gekocht bij een thrift store, die we aan het einde van de vakantie weer konden verkopen.

Een golfkar huur je sowieso op locatie, de trolley hoeft niet mee.

Golfballen

Volvik Disney Golfballen

Vaak zijn golfballen prijzig bij golfbanen in het buitenland, dus gooi in ieder geval een doosje onder de bijrijdersstoel. Dan kun je er tenminste een paar het water inslaan :) En wil je helemaal in de trendkleuren van dit seizoen blijven: ga dan voor de meest fluorescerende golfballen die je kunt vinden. Zelf ben ik fan van de Volvik Vivid Disneygolfballen in felle kleuren. Zo weet je in ieder geval zeker dat je jouw bal goed kunt terugvinden op de green (of in mijn geval: in de bosjes).

Outfit

Als de temperaturen in het land van bestemming veelbelovend zijn, staat er ongetwijfeld een rokje of korte broek op je paklijst. En laten dat nou net twee topitems zijn voor op de golfbaan! Mocht je polo niet helemaal je dagelijkse stylo zijn, dan volstaat een blouse of chique top ook prima. En laat de trend bloem- en kleurrijk zijn, dus je kunt zonder probleem na afloop in dezelfde outfit aanschuiven voor een drankje. Ga vooral niet voor safe en combineer een felgroene top met een knalroze shorts.

Ik houd zelf van een mooi colbert, die je outfit direct een fashion upgrade geeft. Ga voor een oversized model in een felle kleur en je bent gegarandeerd de meest fashionable golfer of the day!

Schoenen

Een mooi paar sneakers kun je met een gerust hart dragen tijdens 9 holes op vakantie. Sterker nog: er kwamen laatst wel drie mensen op me af met de vraag of mijn gouden Nike sneakers nog ergens te koop zijn. Zie je? Trends kunnen ook worden gestart op de golfbaan!

Sneakers Axel Arigato

De sneakers van Axel Arigato zijn een must in je kledingkast (voor man én vrouw) en heb ik ook gespot op de golfbaan. Het perfecte paar sneakers voor een ronde golf en om mee te flaneren door de stad. Naast de basic kleuren hebben ze ook een hele collectie met toffe kleurtjes en ik vind het gaaf om deze te combineren met een kort jurkje of shorts.

Zelfs je sokken kunnen een rol spelen in je outfit: geen weggemoffeld enkelsokje, maar een felgekleurde variant die jou op de golfbaan zeker doet opvallen. En ga ik nu te ver als ik zeg dat je je sokken zelfs kunt afstemmen op jouw kleur golfballen?! #guilty :)

Pet

Heel belangrijk bij zomers weer: een fijne pet. Zeker met een (felle) zon op je bolletje kan het hard gaan op de baan. Ik ben helemaal fan van de baseball caps van Celine en Balenciaga. Ze zitten heerlijk en zijn perfect om mee te golfen. Als je zowel op het strand als op de baan dezelfde pet wil dragen: ga dan voor de bucket hat of een fijne straw hat.

Turban MaryJane Jolie

Ik ben enorme fan van de Turban hats van Maryjane Claverol: superfashionable en supercomfi.

 

 

 

 

 

 

 

Lees meer over
Reizen