De baan op

Golfen tijdens je werkdag

Voorlopig blijft thuiswerken in Nederland de norm. De meesten houden ergens op de dag tijd over omdat er niet gereisd hoeft te worden van of naar kantoor, naar meetings en afspraken. Dat kan zomaar oplopen tot drie uur per dag. Wat kun je doen in drie uur? We delen wat gedachten over hoe je jouw thuiswerkdag kunt indelen in het voordeel van extra golftijd.

Voelt golfen onder werktijd als 'spijbelen'?

Zie jij je collega’s nu minder omdat iedereen thuiswerkt? Goed contact, diepgaande gesprekken en ervaringen delen is enorm waardevol voor het behoud van een goede werksfeer. Leg de agenda’s eens naast elkaar en plan een rondje golf bij wijze van werkoverleg. Waren er vooraf misschien zaken waarbij je vastliep of liet de creativiteit het afweten? Je zult zien dat je met frisse ideeën en energie huiswaarts keert. Accepteer dat dit onderdeel van je werk is, het hoeft niet te voelen als spijbelen maar als een vervanger van de koffiepraatjes of een sparringsessie met je collega.

‘Netwerken is ook net werken’

Fris de dag beginnen

Is de keukentafel het centrale punt in huis waar je tijdens het ontbijt direct je laptop openklapt? Niet doen! Ga eerst negen holes golfen en start anderhalf uur later met jouw werkdag. Een fris en leeg hoofd, een sportieve ronde in de benen zal je veel goed doen. Als je naar kantoor zou gaan, begin je immers ook niet direct na het ontbijt. En als je met een zakenrelatie afspreekt, zal het helemaal nuttig voelen; netwerken is ook net werken.

Let it go

Ook kan het belangrijk zijn je werkdag los te laten voordat je aan het avondeten begint. Als je al ’s ochtends vroeg begint, kun je best rond vier uur de computer uitzetten en de dag afsluiten met een rondje golf. Of misschien nog wel beter - geef jouw werkdag een lange lunchpauze en golf overdag. Uit recent onderzoek van de NGF - waarvan de resultaten nog gepresenteerd gaan worden - blijkt dat golfers jonger dan zestig jaar vooral na 16.00 uur en in het weekend willen spelen, ouderen bij voorkeur juist doordeweeks en vóór 16.00. Nu is dat geen verrassende uitkomst, maar wel een bevestiging dat er gedurende dag meer starttijden zijn. Dus hop, verplaats jouw rondje naar een ander moment op de dag. 

Maak een juiste afweging

Ook voor golfen geldt natuurlijk dat je de Covid-maatregelen goed in acht moet nemen. Dus doe de dingen vooral als het mag en wordt toegelaten en maak altijd een verstandige afweging. Houd je aan de maatregelen op de golfbanen en beperk het aantal contacten. Golf is de ideale 1,5 meter sport.


Tijd om te golfen!

Reserveer eenvoudig je starttijd via het nieuwe starttijden platform GOLFGO.

Boek hier je starttijd
Beeld: Eric Afman
De baan op

Par-3-golfbanen in Nederland

Wist je dat je ook op een par-3 baan qualifying rondes kunt spelen (als de omstandigheden het toelaten)? Ideaal als je niet zo veel tijd hebt of nog niet zo lang speelt. Bekijk hier het overzicht van par-3-banen.
Lees meer
Banen & Clubs

Golf voor 15 euro en minder

Ben je net begonnen met golf, dan zijn par-3-banen je op het lijf geschreven. Ook voor gevorderde golfers zijn kortere banen  aantrekkelijk. Op deze pagina een overzicht van golfbanen waar je voor 15 euro en minder kan spelen.
Lees meer