De baan op

Golfen tijdens je werkdag?

Sinds corona wordt er meer thuisgewerkt en afspraken worden vaker online gehouden. Waardoor mensen ergens op de dag tijd overhouden omdat er niet gereisd hoeft te worden van of naar kantoor of naar meetings. Wat te doen met die tijd? We delen wat gedachten over hoe je jouw thuiswerkdag kunt indelen in het voordeel van extra golftijd.

Voelt golfen onder werktijd als 'spijbelen'?

Zie jij je collega’s minder omdat er meer thuis wordt gewerkt? Goed contact, diepgaande gesprekken en ervaringen delen is enorm waardevol voor het behoud van een goede werksfeer. Leg de agenda’s eens naast elkaar en plan een rondje golf bij wijze van werkoverleg. Waren er vooraf misschien zaken waarbij je vastliep of liet de creativiteit het afweten? Je zult zien dat je met frisse ideeën en energie huiswaarts keert. Accepteer dat dit onderdeel van je werk is, het hoeft niet te voelen als spijbelen maar als een vervanger van de koffiepraatjes of een sparringsessie met je collega.  

Fris de dag beginnen

Is de keukentafel het centrale punt in huis waar je tijdens het ontbijt direct je laptop openklapt? Niet doen! Ga eerst negen (korte) holes golfen en start anderhalf uur later met jouw werkdag. Een fris en leeg hoofd, een sportieve ronde in de benen zal je veel goed doen. Als je naar kantoor zou gaan, begin je immers ook niet direct na het ontbijt. En als je met een zakenrelatie afspreekt op de golfbaan, zal het helemaal nuttig voelen.

Let it go

Ook kan het belangrijk zijn je werkdag los te laten voordat je aan de avond begint. Als je al ’s ochtends vroeg begint, kun je best rond vier uur de computer uitzetten en de dag afsluiten met een rondje golf. Of misschien nog wel beter - geef jouw werkdag een lange lunchpauze en golf overdag. Uit onderzoek van de NGF blijkt dat golfers jonger dan zestig jaar vooral na 16.00 uur en in het weekend willen spelen, ouderen bij voorkeur juist doordeweeks en vóór 16.00. Nu is dat geen verrassende uitkomst, maar wel een bevestiging dat er gedurende dag meer starttijden zijn. Dus hop, verplaats jouw rondje naar een ander moment op de dag. 

 

Tijd om te golfen!

Reserveer eenvoudig je starttijd in de app GOLF.NL

Boek hier je starttijd
Beeld: Eric Afman
Beginnen met golf

Langere avonden! Extra tijd voor een rondje golfen

Een rondje 9 holes speel je over het algemeen binnen een paar uurtjes. Ideaal om te doen voor of na je werk. Ook op par-3-banen kun je qualifying rondes invoeren. Dus snel je naar een van deze par-3-banen in Nederland.
Lees meer
Beeld: Viktor Ritsvall
Golfsport

Golf voor 15 euro en minder

Ben je net begonnen met golf, dan zijn par-3-banen je op het lijf geschreven. Ook voor gevorderde golfers zijn kortere banen  aantrekkelijk. Op deze pagina een overzicht van golfbanen waar je voor 15 euro en minder kan spelen.
Lees meer