Fashion Marshal

Dit is de Crosby Collection: betaalbaar, hip én een ode aan een legendarische acteur

In het clubhuis, op de drivingrange of in de baan, welke golftrends komen en welke gaan? In de rubriek ‘Fashion Marshal’ lees je alles over de laatste rage, zodat je in één slag op de hoogte bent. Met ditmaal: alles over de nieuwe samenwerking van adidas en Malbon, een ode aan icoon Bing Crosby.

De naam Bing Crosby doet bij velen wel een belletje rinkelen. Maar waar de een hem herinnert als een legendarische acteur die het begin van de Hollywood-cinema markeert, kent de ander hem van zijn Palm Springs-architectuur of nostalgische kerstmuziek. Terwijl golfliefhebbers weten dat hij niet alleen uitblonk in de entertainmentindustrie, maar ook in een heel andere tak van sport: golf.

De Crosby Collection

Het icoon maakte er geen geheim van dat hij tussen zijn optredens door de tijd vond om 18 holes te spelen. Zijn grote liefde voor het spel bracht hem er zelfs toe een eigen golftoernooi te starten: Crosby Clambake. Laat dat nu de inspiratiebron zijn voor de allereerste officiële samenwerking van adidas Golf en Malbon: de Crosby Collection.

Malbon x adidas vrouwenkleding

De collectie bestaat uit 25 items voor zowel mannen als vrouwen en is een ode aan de klassieke golfmode uit de jaren 40 en 50. “We wilden stukken creëren op basis van de golfmode van toen, samen met wat we zagen op oude foto’s van Bings beroemde Clambakes toernooi”, licht creatief directeur van adidas Golf, Dylan Moore, toe. “De collectie is een ode aan golf en mode uit die tijd en hoe het nog steeds voortleeft bij golfers van nu.”

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.


Hoe die woorden zich uiten in de praktijk? Dat zie je op de Instagram-post hierboven. Op een van de pronkstukken van de collectie, een geel-wit gebreid vest (€380,-), is een afbeelding zichtbaar die is geïnspireerd op archiefbeelden van de Crosby Clambake. De vrouwenitems zijn veelal voorzien van lange en wijde mouwen, die overeenkomen met de silhouetten uit het Crosby-tijdperk. Maar het meest opvallende kledingstuk is toch wel de nauwsluitende culottebroek, die te zien is bij topgolfster Rose Zhang in de officiële campagnevideo.

Prijzen vallen mee

En zeker niet onbelangrijk: de prijzen vallen mee. Het goedkoopste item kost €35,- (golfpet), het duurste €380,- (vest). Tip van flip: via de website van adidas scoor je de producten nét iets goedkoper dan via Malbon.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Een bericht gedeeld door malbongolf (@malbongolf)

 

Maar niets kan natuurlijk tippen aan het origineel, getuige de nostalgische foto hieronder van Bing Crosby (met pijp).

Bing Crosby
Beeld: Donaldson Collection

Beeld: Donaldson Collection

Lees meer over
Blog Fun Mode