Banen & Clubs

De Gelpenberg: trots van het noorden

Dé wedstrijdbaan van het noorden. Zo kun je De Gelpenberg wel noemen. Niels en Sietse gingen de strijd aan met de baan op de oudste golfclub van Drenthe. Bekijk de vlog en maak kans op twee greenfees.

De Gelpenberg ligt in het hart van Drenthe in het dorp Aalden. De baan is compact, maar geeft dankzij een uitgekiend ontwerp sterk de indruk van ruimte. In 1970 werd de golfclub opgericht en is daarmee de oudste van Drenthe. De eerste 9 holes zijn in 1972 naar een ontwerp van Frank Pennink aangelegd in een golvend landschap met heide en een zandverstuiving, omgeven door gemengd bos. In 1992 werd de uitbreiding naar 18 holes gerealiseerd naar een ontwerp van Donald Steel.

De Gelpenberg hanteert een heldere visie: de natuurlijke bos- en heidebaan behouden en versterken. Heide krijgt prioriteit, waarbij ook nadrukkelijk rekening wordt gehouden met markante bomen, boomgroepen en bosstroken. De heide staat van half augustus tot en met half september in bloei, dus een mooie reden voor GOLF.nl om langs te gaan. Volgend weekend is de Pro Golf Tour te gast op De Gelpenberg. De toernooidata zijn 1, 2 en 3 september. Eerder deze zomer werd het NK Strokeplay er ook gespeeld.

Bekijk de video, abonneer je op ons YouTube-kanaal en doe mee aan de prijsvraag om kans te maken op twee greenfees voor De Gelpenberg.