Beeld: GOLF.NL
Tips

Extra meters met de driver

Beeld: GOLF.NL
Iedereen wil natuurlijk verder slaan met de driver. Een goede techniek is belangrijk om dat te kunnen doen. Op deze pagina hebben we een aantal instructievideo's verzameld waarin wordt uitgelegd hoe je verder kunt slaan.

1) Opwaarts raken

Met dezelfde swing en een gelijke snelheid de bal toch een heel stuk verder slaan met de driver, kan dat? Absoluut! Het enige wat je moet doen is de bal niet neerwaarts maar meer opwaarts raken. Roberto Schuit, professional op de Haarlemmermeersche Golf Club, legt uit wat je moet doen om de bal lekker hoog én ver te lanceren. Bekijk de video:

2) Wat gebeurt er in de downswing

De downswing is het moment van de waarheid. Het is voorbij in een flits maar tegelijk zo belangrijk. Hoe raakt je clubblad dat balletje en waar gaat de bal naar toe? In de vierde video zie je do's & dont's van de downswing. Bekijk de video:

3) Anne, over set-up en hoe ze haar gewicht verplaatst

Ze slaat het verst van alle dames op de tour, dus de beste speelster van Nederland, Anne van Dam  kan heel veel vertellen over de juiste techniek met de driver. Zo legt ze uit waar ze op let in de set-up en hoe ze haar gewicht verplaatst tijdens de swing. Bekijk de video: 

4) Joost, meer over driven en de bal raken in de upswing

Joost Luiten is heel erg stabiel met zijn lange slagen. Hij is misschien niet de langste op de tour, maar de gemiddelde golfer kan alleen maar dromen van de afstanden van Luiten. Wat kan je leren van de drives van Joost Luiten? De Nederlander heeft een paar goede tips voor het raken van de bal in de upswing, het gebruiken van de grote spieren en hoe hij traint met de driver. Bekijk de video: 

Bonustip: Leer meer over loft

Als je de video's hebt bekeken heb je gezien dat een belangrijk element om ver te slaan hoogte is. Als je ver wilt slaan, moet je hoog slaan, en daar heb je loft (de hellingshoek van het clubblad van je driver) voor nodig. Veel golfers hebben te weinig loft en maken het zichzelf daarmee erg lastig om verder te slaan. Bekijk in onderstaande tabel hoeveel loft je nodig hebt om je maximale afstand te halen.

Swingsnelheid

(mijl per uur)

Ideale loft

(graden)
Afstand
(zonder rol, meters)
70 22 142
80 15 170
90 12 193
100 11 215
110 9 234
120 8 252
*Gemiddelde swingsnelheid van mannen is circa 90 mijl per uur, van vrouwen circa 75.

Klik hier als je meer wilt weten over de rol van loft bij ver slaan.

Lees meer over
Instructie