Beter golfen

Essentieel om beter te golfen: leer de juiste grip om het beste uit je spel te halen

Volgens Padraig Harrington is de golfgrip een van de belangrijkste onderdelen om beter te gaan golfen. De Ier durft zelfs de stelling aan dat het geen zin heeft om serieus te golfen als je geen goede grip hebt. De drievoudig majorwinnaar legt uitgebreid uit hoe jeĀ  de club volgens hem moet vasthouden.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

"Als je start met een slechte grip en ermee door blijft spelen dan zul je weinig plezier beleven aan golf", stelt Harrington. "Je moet niet eigenwijs zijn en denken dat jouw talent goed genoeg is om te golfen met een slechte grip. En ook al speel je goed, het zal niet je beste spel zijn."

Een goede grip zal je een betere golfer maken voor de rest van je leven

De winnaar van The Open (2007 en 2008) en PGA Championship (2008) vervolgt dat de grip het meest essentiële onderdeel van het golfspel is. "Een goede grip zal je een betere golfer maken voor de rest van je leven. Hoe ik het doe? Ik pak de club vast zoals alles dat ik vastpak als ik kracht nodig heb. Bijvoorbeeld: als ik een koffer pak, dan pak ik het handvat met mijn vingers, net als bij het geven van een hand."

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Een bericht gedeeld door PGA TOUR Champions (@pgatourchampions)

Om de juiste grip te hebben (volgens Harrington) doe je je ellebogen in je zij en pak je de golfclub vast zonder dat deze de grond raakt. "Zorg ervoor dat alle vingers contact hebben met de grip op de club. Met een goede grip kun je vervolgens heel makkelijk bewegingen maken met je polsen."

Tot slot geeft de 52-jarige golfer van de Champions Tour aan dat je in een golfwinkel eventueel een voorbeeldgrip kunt kopen als je moeite hebt met je grip. Die voorbeeldgrip kun je over je eigen grip (op de shaft) doen om zo de ideale grip te voelen.

Lees meer over
Golftips