Beeld: Golfsupport.nl
Beter golfen

Beter golfen onder druk? Bryson DeChambeau laat zien hoe je dat traint: 'Je moet jezelf uitdagen'

Beeld: Golfsupport.nl
Om te presteren onder druk is het belangrijk dat je kunt vertrouwen op je swing. Daarom is het zaak om te trainen op herhaalbaarheid. Majorwinnaar Bryson DeChambeau leg uit hoe hij dat traint.

De speler van LIV Golf staat op de drivingrange samen met jeugdspeler Aidan Gorospe. DeChambeau geeft aan dat steeds dezelfde balvlucht slaan, helpt om beter te worden. "Je moet jezelf uitdagen", zegt hij. "Als je tien keer precies dezelfde bal kunt slaan, waarom ga je dan niet voor elf keer? Probeer zo vaak mogelijk om exact hetzelfde schot te spelen."

Specfieke targets

DeChambeau vertelt dat het hem heel erg helpt om zijn slechte ballen beter te maken. "Op topniveau gaat er om hoe goed je slechte ballen zijn, in plaats van hoe goed je goede ballen zijn." Met deze oefening is het bovendien belangrijk om een specifiek begin- en einddoel te hebben van je balvlucht. Op die manier kun je meten of de slag geslaagd is. En, zo vraagt hij zich af, hoe kun je goed spelen op de golfbaan als je met oefenen geen targets hebt?

Tot slot geeft de 30-jarige Amerikaan aan dat je met deze oefening veel over jezelf leert. Wat denk jij? Lukt het jou om steeds dezelfde balvlucht (en swing) minimaal tien keer te herhalen? Bekijk de volledige video hier.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Lees meer over
Golftips