Instructie

Mis jij vaak korte putts? Zo ga je gegarandeerd beter mikken

Korte putts missen is heel irritant en rampzalig voor je score. DP World Tour-speler Daan Huizing laat zien wat belangrijk is bij korte putts en hij heeft een heel goed hulpmiddel om je stroke te verbeteren.

Bij korte putts is het inschatten van de snelheid niet zo lastig, want de afstand naar de hole is gering. Cruciaal is de vertrekrichting, de bal moet op de juiste lijn beginnen te rollen. Bepalend voor de vertrekrichting is de positie van het clubface op moment van raken. Om dat goed te krijgen zijn twee dingen van belang: goed mikken en de juiste beweging uitvoeren.

Tutor

Huizing heeft een heel handig en niet duur hulpmiddel dat hij online heeft gekocht: de putting tutor. Dat is een plaatje met een opstaand randje aan de achterkant. Dat randje zorgt ervoor dat je het clubblad van de putter perfect recht op het doel mikt. Op het plaatje is een lijn getekend dat helpt om goed op te lijnen. Aan het einde van het plaatje zitten twee balletjes waardoor de bal moet rollen. Dat geeft meteen feedback; raakt de bal een van de kleine balletjes dan weet je dat er iets niet goed gaat.

Misschien is de tutor ook iets voor jou, maar ook zonder leer je gegarandeerd iets van de bovenstaande video.